HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.11.12 08:48 Frissítve: 2018.11.12 08:49

Kosár: kész a gyár, a talentumokat keresik – videón a lenyűgöző Nemzeti Akadémia

2018. október 11-én adták át Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát. A magyar kosárlabdázás alappillérének szánt létesítményébe az NSO Tv is ellátogatott és keresve sem találhatott volna magának autentikusabb idegenvezetőt az akadémia szakmai és stratégiai igazgatójánál, Rátgéber Lászlónál. Nézze meg videónkban kívülről-belülről az európai színvonalú akadémiát!

 

Az akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László szerint ez egy olyan infrastrukturális fejlesztés, ami nemcsak Magyarországon egyedülálló, de Európában is kevés van belőle.

„Spanyol, finn és francia hasonló intézményeket analizáltunk, ez alapján készült ez a létesítmény, ami kiszolgálja a gyerekek szükségleteit. Valójában itt megvan a gyár: kiváló edzők, pszichológusok, gyógytornászok, kondicionáló edzők. Megvan a szoftver, most keressük hozzá a talentumot. Szeretnénk nekik életpályát nyújtani, hogy kiváló kosárlabdázók legyenek és derék emberek.″

November végétől a toborzási rendszer is indul.

„A cél az, hogy a legjobb magyar kosarasok ne menjenek el külföldre. De nagyon fontos az is, hogy a kosárlabda-kultúránkat úgy tudjuk megváltoztatni, ha az egész társadalomra lesz a hatása. Ezért fontos, hogy kineveljünk játékvezetőket, jövendőbeli szponzorokat, asztalszemélyzetet.″

Az igazgató a teljes létesítményben körbevezetett minket, vagyis videónkban nemcsak a csarnokot, de az öltözőket, az orvosi szobát, a kollégiumot, éttermet, lakószobákat is megnézheti.

 

2019.01.24 00:33:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A klubok vagy éppen a játékosok az ilyen esetekben nem mérik fel, hogy a bezárkózással nem építenek és óvnak, hanem rombolnak: tekintélyt, nimbuszt, presztízst, szavahihetőséget.

2019.01.22 23:34:24

Kosárlabda THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A legmenőbbek, LeBron James, James Harden, Russell Westbrook vagy Stephen Curry karrierje itthonról is nyomon követhető, de próbálta volna meg valaki fél évszázaddal ezelőtt Magyarországról figyelemmel kísérni a naprakész statisztikákat.

2019.01.15 23:50:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Helló, Európa, megint itt vagyunk!

2018.12.22 11:58:15

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

„Talán a csarnokunk lehetne modernebb, én úgy gondolom, egy ekkora klubnak jobb létesítmény dukálna.”

2018.12.08 10:05:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Az Eb-n az egész ország velünk volt. A legjobb tizenhat közé kerültünk, ez hatalmas élményt jelentett.”