Kosár Eb: „Ez itt Románia, szopjátok le a f...unkat, magyarok”

Vágólapra másolva!
2017.09.04. 15:03
Az üres lelátók okozzák a legtöbb fejfájást a román szervezőknek a kosárlabda Európa-bajnokság C-csoportjában, az első két napon ugyanis még a hazai csapat meccseire is csak félig telt meg a papíron tízezer férőhelyes kolozsvári sportcsarnok. És bár a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) képviselői szerint a keddi horvát–spanyol és főként román–magyar találkozókra minden jegy elkelt, mégis folyamatosan zajlik a szurkolók toborzása.

 

A nagyszebeni és nagyváradi férficsapat szurkolói csoportjai szerint az FRB illetékesei ingyenjegyekkel hívták őket Kolozsvárra „igazi meccshangulatot teremteni", mert a kolozsváriak képtelenek erre. Az erősen önreklámnak tűnő hír (a szebeniek ebben éllovasok román kosárlabdaberkekben) kemény vitát gerjesztett szurkolói fórumokon, főként az ingyenesség miatt – a belépőjüket már régóta megvásárló kosárrajongók joggal érzik becsapva magukat. A cjsport.ro kolozsvári sportportál szerint a szebeni és váradi drukkerek számára még ingyenes buszokat is biztosítanak a Magyarország elleni összecsapásra.

Ebből a szempontból nem mellékes, hogy a szebeni kemény magnak az elmúlt két évben több magyarellenes megnyilvánulása is volt: 2014 tavaszán Marosvásárhelyen a csendőrség egy „Ez itt Románia, szopjátok le a f...unkat, magyarok" feliratot kobozott el tőlük, tavaly pedig Török Rollandnak, a román válogatott játékosának kiabálták, hogy „Ki a magyarokkal az országból!" egy Nagyszeben–Kolozsvár bajnoki mérkőzésen.

Hétfőn az FRB nemzetközi igazgatója, Adrian Voinescu pontosította az értesülést: eszerint a két klub, a nagyszebeni CSU és a nagyváradi CSM vezetősége fizette ki a belépők árát.

A hétfői Magyarország–Csehország csoportmeccsről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik