Kosár Eb: egy kihagyott büntető, szakadékba zúgtak a németek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.10. 23:06
null
Meglepetésre már a csoportkört sem élte túl a német kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságon, miután kikapott Spanyolországtól a B-csoport záró fordulójában.

A tétnek megfelelő elánnal estek egymásnak a felek, a saját csúcsformájuktól még mindig nagyon messze lévő Gasolék ellen az első negyedben eredményesnek bizonyult a hazaiak lelkes játéka. Az első félidő folytatásában viszont már érvényesült az ibériaiak nagyobb játéktudása, és hiába húzta a házigazdát szenzációsan az Atlanta Hawks reménysége, Dennis Schröder, elsősorban a hibátlanul játszó Sergio Rodrígueznek köszönhetően Sergio Scariolo legénysége minimális előnnyel vonulhatott pihenőre.

A szünet után sem sokat változott a játék képe, a spanyolok játéka továbbra is erőteljesen hullámzott, ám a németek szupersztárja, Dirk Nowitzki is gyenge napot fogott ki, a torna egyik szuperfavoritjának gyengélkedésével a német válogatott ebben a periódusban sem tudott élni.

Az előző Eb bronzérmese apró lépésekkel 12 egységre hizlalta az előnyét. Persze a németek nem adták fel, Schröder vezérletével elképesztő hajrát vágtak ki, 22 másodperccel a vége előtt egyetlen pontra jött fel a B-csoport házigazdája!

A drámai végjátékban hiába volt ott a hosszabbítás az egész meccsen zseniálisan kosárlabdázó Schröder kezében, a német válogatott egyetlen büntetőt hagyott ki az egész mérkőzés során, az utolsót, három másodperccel a végső dudaszó előtt. Spanyolország továbbjutott, Németország kiesett!

Az összecsapás után Dirk Nowitzki nem adott egyértelműe választ arra, folytatja-e a jövőben pályafutását a válogatottban. „Meglátjuk. Ezzel most még nem foglalkozom. Megint egy kemény meccset veszítettünk, és kiestünk a hazai Eb-n. Emiatt nagyon csalódott vagyok, minden másról beszéljünk később” – mondta a Dallas Mavericks 153-szoros német válogatott játékosa.

KOSÁRLABDA,FÉRFI EB
CSOPORTKÖR, 5. (UTOLSÓ) FORDULÓ
A-csoport

Finnország–Lengyelország 65–78
Bosznia-Hercegovina–Oroszország 61–81
Izrael–Franciaország 61–86
Az A-csoport végeredménye: 1. Franciaország 10 pont, 2. Izrael 8, 3. Lengyelország 8, 4. Finnország 7, 5. Oroszország 6, 6. Bosznia-Hercegovina 6
B-csoport
Szerbia–Olaszország 101–82
Németország–Spanyolország 76–77
Törökország–Izland 111–102 – hosszabbítás után
A B-csoport végeredménye: 1. Szerbia 10, 2. Spanyolország 8, 3. Olaszország 8, 4. Törökország 8, 5. Németország 6, 6. Izland 5
C-csoport
Szlovénia–Macedónia 62–51
Grúzia–Horvátország 71–58
Görögország–Hollandia 68–65
A C-csoport végeredménye: 1. Görögország 10, 2. Horvátország 8, 3. Szlovénia 8, 4. Grúzia 7, 5. Macedónia 6, 6. Hollandia 6
D-csoport
Ukrajna–Belgium 71–79
Lettország–Észtország 75–64
Csehország–Litvánia 81–85 – hosszabbítás után
A D-csoport végeredménye: 1. Litvánia 9, 2. Lettország 8, 3. Csehország 8, 4. Belgium 8, 5. Észtország 6, 6. Ukrajna 6

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA – ÁGRAJZ SZERINT
Franciaország–Törökország
Lettország–Szlovénia
Spanyolország–Lengyelország
Görögország–Belgium
Szerbia–Finnország
Horvátország–Csehország
Izrael–Olaszország
Litvánia–Grúzia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik