GYŐRI FERENC 2019.10.31 17:10 Frissítve: 2019.10.31 17:44

Kosár BL: a Falco kapitánya szerint amit elterveztek, valóra váltották

Váradi Benedek, a Falco férfi kosárlabdacsapatának játékosa társaival együtt megérezte a győzelem illatát Zaragozában a BL-mérkőzésen. Bár megérdemelték volna, hogy nyerjenek, a hátvéd véleménye szerint az ellenfél is megdolgozott a sikerért.

Váradi Benedek és a Falco a vereség ellenére elégedetten tért haza Spanyolországból (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)

 

Ha valaki előre azt mondja, nemhogy szoros, a végletekig kiélezett, tényleg nüanszokon múló csatába bonyolódik a Bajnokok Ligája D-csoportjának harmadik fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a spanyol bajnokság második helyén tanyázó Casademont Zaragoza otthonában, akkor biztosan elfogadtuk volna. Azt már nem, hogy ennek a küzdelemnek a végén a házgazda örülhet majd, merthogy így történt, 70–69-re nyert a magassági fölényét időszakonként nagyon jól érvényesítő gárda.

„Büszke vagyok a csapatra egy ilyen eredmény után – mondta csütörtök délelőtt a barcelonai repülőtéren Váradi Benedek, a Falco csapatkapitánya. – Nyilván boldogabbak lennénk, ha nyertünk volna, tényleg megéreztük a győzelem illatát, de nagyon szépen játszottunk, és amit elterveztünk, valóra váltottuk. Ők is megdolgoztak a sikerért, ugyanakkor megérdemeltük volna, hogy nyerjünk, de megyünk tovább, a magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is nagyon sok feladat vár még ránk.”

A hórihorgas játékosokkal fémjelzett Zaragoza lepattanózási dominanciája leginkább csak az első negyedben érvényesült, akkor ezt nem tudták megfelelően kihasználni, utána a Falco már nem engedte, hogy „szabadon garázdálkodjon” a rivális a palánk alatt.

„Öt pont volt a különbség a félidőben, egyértelműen a lepattanóknál kerestük a hiba okát – folytatta a hátvéd. – A játék többi elemében kompenzálni tudtuk ezt a fölényét a Zaragozának. Magasabb mezőnyjátékosok álltak a spanyolok rendelkezésére, a centereik is magasabbak voltak, mint Juvonte Reddic, ennek ellenére a második félidőben próbáltunk változtatni ezen a téren is, de sajnos az utolsó két pontjuk éppen egy támadólepattanó után született.”

A kiélezett végjátékok terén így 1–1-re áll a BL-ben a vasi alakulat: az első selejtezőkörben hosszabbításban búcsúztatta a Nagyváradot, míg most az utolsó másodpercekben dőlt el a mérkőzés a rivális javára. Csüggedésre azonban nincs ok és lehetőség, szombaton az Alba Fehérvár otthonába látogat a Falco, a nyáron megerősödő fehérváriak feltehetően nem adják olcsón a bőrüket.

„Nagyon nehéz mérkőzés lesz, az Alba nagyon jó hazai pályán – taglalta Váradi. – Sok mindenre fel kell készülnünk, remek légiósai vannak, kulcsfontosságú lesz a védekezésünk, hogy ne engedjük rohanni a fehérváriakat.”

A BL-ben kedd este Szombathelyen a német Telekom Baskets Bonn lesz a magyar bajnok következő ellenfele.

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ, D-CSOPORT

CASADEMONT ZARAGOZA (spanyol)
FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 70–69 (14–16, 19–12, 20–20, 17–21)

2020.10.01 09:48:42

Kosárlabda B. D. K.

Október 2-án rajtol el a bajnokság egy PINKK-Pécsi 424–Vasas Akadémia mérkőzéssel.

2020.09.20 00:42:19

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Soha ennyi kihívással nem találkoztak versenyzők, edzők, sportvezetők, mint manapság. Reménykedem, hogy minden protokoll legalább olyan sikeres lesz, mint az NBA által megalkotott szabályrendszer.

2020.08.18 16:28:49

Kosárlabda L. P. I.

Kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet, továbbá három Euroliga-final fourt jegyzett a PVSK edzőjeként.

2020.07.06 17:40:46

Kosárlabda VINCZE SZABOLCS

Musimbe Dávid Dennist, a Dumaszínház humoristáját még a menyasszonya is a kosárlabdához köti.