nemzetisport.hu 2020.03.28 12:15

Koronavírus: Nadal és Gasol 11 millió eurót gyűjtene a Vöröskeresztnek

A spanyolok két világklasszisa, a tizenkilencszeres Grand Slam-győztes teniszező Nadal, illetve a világ- és Európa-bajnok, kétszeres NBA-győztes kosárlabdázó Gasol közösen gyűjt pénzt a hazájukban is tomboló koronavírus elleni harchoz.

 

Pau Gasol (képünkön) Rafael Nadallal együtt kezdett gyűjtésbe (Fotó: AFP)

 

Mint arról az amerikai NBCSports.com internetes portál beszámolt, a sztárok kampányt indítottak, a közösségi felületeikre feltöltött videoüzenetben ösztönöznek arra, hogy a helyi Vöröskeresztnek összegyűjtsenek tizenegymillió eurót a közegészségügyi válság kezelésére.

Spanyolországban drámai a helyzet, a világjárványban a péntek délutáni adatok szerint csaknem hatvanötezren fertőződtek meg, a halálesetek száma pedig megközelítette az ötezret. Nadal és Gasol amellett, hogy maguk is adományoztak, másokat is erre buzdítanak, a vb- és Eb-aranyérmes labdarúgókapus, Iker Casillas már jelezte is, hogy a nemes ügy mellé áll.

„Hiszek abban, hogy nagyrészt a ti, a szurkolók támogatása miatt válhattunk sikeres sportolókká, most rajtunk a sor, nekünk kell támogatnunk benneteket” – mondta Rafael Nadal.

Más spanyol sportolók és egyesületek is segítenek a bajban. A Real Madrid labdarúgócsapatának otthonában, a Santiago Bernabéu Stadionban például orvosi eszközöket, egészségügyi műszereket és felszereléseket tárolhatnak, valamint a klub befogadja a magánadományokat, amelyeket aztán spanyol hatóságok és kormányzati szervek eljuttatják a kórházaknak.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.

2020.04.27 13:48:18

Kosárlabda THURY GÁBOR

Atlantában nem engedhették meg maguknak, hogy ne a legjobbakkal álljanak ki.

2020.04.14 16:20:10

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

A háborúban álló Jugoszláviából érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.

2020.03.26 22:22:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem véletlenül volt »Mr. Kosárlabda« a beceneve Boriszlav Sztankovicsnak, a nemzetközi szövetség nemrég elhunyt tiszteletbeli főtitkárának.