VOJVODA DÁVID (Reggio Emilia) 2020.04.03 08:53 Frissítve: 2020.04.03 08:53

KoroNapló: Nagyon mennék már – Vojvoda Dávid

Az olasz kosárlabda-élvonal, a férfi Serie A tabelláját vezető Virtus Bologna kivételével mindenki egyetértett az évad lezárásával a szerda esti videokonferencián. A Bologna június 30. utáni folytatásra tett javaslatát elutasították, arra hivatkozva, hogy a játékosok javának a szerződése akkorra lejár, a légiósok többsége már hazautazott, s az elvileg szeptember végén rajtoló következő idényre erőltetett pótlással az olimpiai szereplést is felölelő 14 hónapos nonstop játékra kényszerítenék a kosarasokat. A játékosok és az edzők szakszervezetével egyeztető liga a kormány döntésére vár, de az edzéstilalmat egyelőre csak április 13-ig hosszabbították meg, így kérdéses, mikor indulhat haza a 12. helyen álló Reggio Emilia magyar válogatott légiósa, Vojvoda Dávid.


„A hét elejétől több internetes szakportálon megjelent, és az olasz televízió sportadásaiban is bemondták, hogy lefújják a bajnokságot, de hivatalosan még nem erősítették meg.

 
KoroNapló: Kitartok én is – Vojvoda Dávid
KoroNapló: Szörnyű a helyzet – Vojvoda Dávid 

A bajnoki aranyra vágyó, listavezető Virtus Bologna mellett két-három klubnak is támadt ötlete, hogyan lehetne kitolni, a nyáron befejezni az idényt. Pontosan nem tudjuk, milyen alkudozás folyik a háttérben, de nagyon remélem, hogy napokon belül nyilvánosságra kerül a hivatalos állásfoglalás, és észszerű döntést hoznak, a játékosok érdekeit, az egészségük megóvását legfontosabbnak ítélve.

A mostani bizonytalanság, tanácstalanság, várakozás a legrosszabb. Olaszországban kicsikét mintha optimistábbak lennének már az emberek, bár a koronavírus-fertőzöttek száma három-négy nap csökkenés után rendre megint nő, és kedden is 727 áldozatról számoltak be.

Ahogy mindenki, én is alig-alig mozdulok ki otthonról, csak bevásárolni megyek el. A telefonon és a neten lógok, naponta faggatom klubom illetékeseit, rendszeresen beszélek a menedzseremmel, Vinkó Lászlóval, az otthoni játékostársakkal és természetesen a családtagjaimmal, akikkel február 25. óta nem találkozhattam.

Többször hívtuk egymást a Barcelonában hasonló helyzetben lévő Hanga Ádámmal is. Tartom a kapcsolatot a milánói főkonzullal, Csiszár Jenővel – ha végre kiderül, mikor indulhatok, minden segítséget megkapok, hogy épen és biztonságosan hazajuthassak.

Ebben a bizonytalan helyzetben óriási segítség és jóleső érzés, hogy törődnek velem, van kire számítanom. A szívem mélyén azt remélem, minél hamarabb bejelentik, hogy vége – tudom, nem túl profi hozzáállás, de nagyon mennék már, a kéthetes otthoni karantént vállalva.”

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Gulácsi Péter (Németország), Kemény Dénes (Magyarország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Vojvoda Dávid (Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

 

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.

2020.04.27 13:48:18

Kosárlabda THURY GÁBOR

Atlantában nem engedhették meg maguknak, hogy ne a legjobbakkal álljanak ki.

2020.04.14 16:20:10

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

A háborúban álló Jugoszláviából érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.

2020.03.26 22:22:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem véletlenül volt »Mr. Kosárlabda« a beceneve Boriszlav Sztankovicsnak, a nemzetközi szövetség nemrég elhunyt tiszteletbeli főtitkárának.