Kiütéssel söpörte ki a Portlandet a Golden State

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2017.04.25. 09:18
null
A tarthatatlan Steph Curry vezérletével esélyt sem adott a Blazersnek a Warriors (Fotó: Twitter)
A tarthatatlan Steph Curry vezérletével esélyt sem adott a Blazersnek a Warriors, így tükörsima győzelemmel, 4–0-lal zárta le a párharcot az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában. Hasonlóan remek játékkal és hasonlóan nagy különbséggel győzte le a Milwaukee-t a Toronto, így 3–2-es előnyhöz jutott, míg az Atlanta másodszor is megvédte a hazai pályáját és kiegyenlített a Washington ellen.

 

Toronto Raptors–Milwaukee Bucks 118–93

Parádézott a Toronto. Most először működött igazán jól a párharc során a Raptors támadójátéka, ez pedig rögtön könnyed 25 pontos győzelmet eredményezett – csapatszinten 57.7 százalékkal céloztak a hazaiak, bevertek 12 triplát és kiosztottak 28 gólpasszt. Az X-faktor a kezdőbe legutóbb bekerülő Norman Powell volt, aki nem csak hogy csapata legjobb dobójaként (25 pont, 8/11 mezőnyből, 4/4 tripla, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) zárt, de a miatta működő alacsony szerkezet őrölte fel a Milwaukee-t – remekül járt a labda és a kezdőötösből mindenki eljutott legalább 12 pontig. A hatékonyan dolgozó DeRozan és a dupla duplázó Lowry így komoly segítséget kapott támadásban, de hátul is kiosztottak hat blokkot és elloptak tíz labdát, így az első negyedet rögtön tizenegy ponttal nyerték meg, majd a fordulás után hamar megközelítette a különbség a húszat is. Most mintha áttörték volna a Bucks-védekezés jelentette gátat, megfordították a párharcot és ha következőleg is hozzák ezt az energiát, akkor le is zárhatják ezt a kört.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Nem tudta tartani a lépést a Bucks. A vendégcsapat eddig tökéletesen működő védekezése ezúttal teljesen összeomlott, az pedig várható volt, hogy Jason Kidd együttese nem tud pontzáporos meccset nyerni, arra nem jó ez a keret. Giannis Antetokounmpo igyekezett (30 pont, 9 pattanó, 3-3 gólpassz, labdaszerzés és blokk), mellette Malcolm Brogdon (19 pont, 5/7 hármas) és Tony Snell (3/4 tripla) is hozta magát, a betegen játszó Khris Middleton viszont elöl nem vállalt sokat (8 pont, 6 gólpassz, 5 labdaszerzés), máshol próbált hasznos lenni. Olyan tűzerő azonban egyszerűen nincs ebben a csapatban, hogy egy ilyen formában lévő Torontóval tarthassa a lépést, ráadásul az első negyedben rögtön eladtak öt labdát és összesen tizenegy büntetőt rontottak el, ezek sem segítették az ügyüket. A hatodik találkozóra most már változtatniuk kell, reagálni a Toronto small-balljára, különben ott véget ér számukra a rájátszás.

A Raptors legjobb dobói: Powell 25/12, Ibaka 19/3, DeRozan 18/3
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 30, Brogdon 19/15, Monroe 11

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2

Atlanta Hawks–Washington Wizards 111–101

Sokat jelentett a kispad. Az első meccseken még a Wizards második sorát dicsérhettük, ezúttal viszont az Atlanta cseréi szálltak be remekül és jelentettek végül döntő különbséget. Dennis Schröder ugyanis nagyon hamar faultgondokba került, az első félidő jelentős részét a kispadon töltötte, a veterán Jose Calderon azonban parádésan vette át a helyét és vele a pályán most először megvoltak a helyzetei Dwight Howardnak – ráadásul Kent Bazemore (16 pont, 7 gólpassz) is villogott, néhány percre ő is átvette az egyes posztot. Nekik köszönhetően a második negyedet 16 ponttal nyerte meg a gárda és bár később visszajött a meccsbe a Washington, a záró etap elején megint Bazemore és Calderon irányításával léptek meg a hazaiak – aztán becsatlakozott a belendülő Schröder és Millsap (19 pont, 9 pattanó, 7 gólpassz) is, végül összesen hét játékos érte el a tízpontos határt. Ezzel a győzelemmel Mike Budenholzer legénysége felállt 0–2-ről és kiegyenlítette a párharcot, ráadásul úgy fest, hogy játékban átvette az irányítást, így magabiztosan utazhat az ötödik meccsre a fővárosba.

Nincs megoldás. Továbbra sem áll össze a Washington játéka, ugyan most felszívta magát Bradley Beal (32 pont, 11/23 mezőnyből), dupla duplázott John Wall (7/19 mezőnyből, 10 gólpassz, 6 eladott labda) és hátul villogott Marcin Gortat (18 lepattanó, 3 blokk), mégsem működött igazán a gépezet sem támadásban, sem védekezésben. A festékben 44–30-ra maradtak alul, nem tudtak kellően rohanni, felállt védelem ellen pedig nem találták meg a fegyvereiket, csak a két hátvéd erőlködött – Porter és Bogdanovic igyekezett támadásban, de hátul ők sem tudtak segíteni. Most már változtatniuk kell, mert sorozatosan ez a helyzet, a párharc pedig már 2–2-re áll, a következő találkozón hazai pályán rajtuk lesz a nyomás.

A Hawks legjobb dobói: Millsap 19/3, Schröder 18/6, Howard 16, Bazemore 16/9
A Wizards legjobb dobói: Beal 32/15, Wall 22/6, Porter 13/3, Bogdanovic 13/6

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

Portland Trail Blazers–Golden State Warriors 103–128

Le akarta zárni a GSW. Nem akarta húzni ezt a párharcot a Warriors, a vendégek bevetették Kevin Durantet is és hatalmas iramban kezdték a találkozót, amelyet aztán egy negyed alatt el is döntöttek – 45–22-re (!) nyerték meg az első tizenkét percet, innentől nem volt miről beszélni. Félidőben 72 pontnál tartott az együttes és bár a záró etapot már a cserék töltötték a parketten, Steph Curry így is bemutatózott (37 pont, 7/11 tripla, 7 pattanó, 8 gólpassz), Draymond Green (21 pont, 5/8 tripla) és Klay Thompson (18 pont, 3/5 tripla) pedig így is jó párszor megvillant az első három játékrész során. Durant egyelőre csak húsz percet játszott és azt sem túl jól, de a 17 hárompontost (12-t az első félidőben...) elsüllyesztő Warriors így is könnyedén húzta be a szériát és most nyugodtan pihenhet, amíg ellenfélre vár.

Most nem volt több a Portlandben. Jusuf Nurkic ezúttal nem léphetett pályára, CJ McCollum pedig borzalmas napot (2/12 mezőnyből, 6 pont) fogott ki, így érthetően nem nagyon lehetett esélye a hazai alakulatnak – az első negyed aztán el is vette minden kedvüket a további küzdelemtől. Damian Lillard azért becsülettel ment (34 pont, 12/24 mezőnyből, 6 gólpassz), a padról Aminu (25 pont, 5/9 tripla) is megtette, amit lehetett, de ezen az estén nem volt egy súlycsoportban a két csapat – a Blazers végül nyert meccs nélkül esett ki, két sima és két szoros vereséggel, de reális győzelmi esélye talán csak a harmadik találkozón volt.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 34/6, Aminu 25/15, Napier 14/9
A Warriors legjobb dobói: Curry 37/21, Green 21/15, Thompson 18/9

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 0–4

NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT

Toronto Raptors–Milwaukee Bucks 118–93
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2
Atlanta Hawks–Washington Wizards 111–101
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
NYUGATI FŐCSOPORT
Portland Trail Blazers–Golden State Warriors 103–128
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 0–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik