Kálmán nem asszisztálna a szombathelyi Olaj-ünnephez

Vágólapra másolva!
2012.05.24. 08:44
null
A Falco hazai győzelemmel szépíthet, különben vége a párharcnak (Fotó: NS-archív, Unger Tamás)
Címkék
Az életben maradásért küzd csütörtök este, hazai közönsége előtt a Falco-Szova KC Szombathely az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság döntőjében. A finálé első két meccsén a szombathelyiek csak ideig-óráig tudták megszorongatni a Szolnoki Olajt, amely megingathatatlannak tűnő magabiztossággal nyert előbb a szombathelyi nyitányon (78–65), majd tekintélyt parancsoló, 27 pontos sikerével (101–74) immár 2–0-ra vezet.

A szolnoki összecsapásra el sem utazott Kálmán László, a Falco karmestere, és noha sérült könyökének jót tett a pihenő, rossz hírt is kapott a kórházból.

„A folyadék, amelyet leszívtak a könyökömből, baktériumot tartalmaz, ezért volt annyira bedagadva, és ezért voltam lázas is – mondta a 39 éves klasszis. – Szóval biztosan műteni kell, de addig halasztom az operációt, amíg lehet. Sajnos elképzelhető, hogy a meccs után azonnal mennem kell a kórházba.”

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a magyar bajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az alapszakaszban 15.5 pontot és 7.1 gólpasszt átlagoló irányító teljesítménye a sérülése miatt a rájátszásban látványosan visszaesett (9.3 pont, 3.3 gólpassz), s önmagához képest visszafogott játékát és időnkénti hiányát csapata is megérezte. Ám a pillanatnyi állás szerint Kálmán, aki továbbra is fájdalom- és gyulladáscsökkentő szereket szed, csütörtökön már kezdő is lehet, legalábbis ő úgy készül.

„Eddig nagy teret hagytunk Báder Marcinak és Horváth Ákosnak, akik így azt játszhatták, amiben jók, ezen változtatnunk kell, nem szabad hagyni őket sok támadólepattanót szerezni, és ha lehet, ki kell zökkentenünk őket a ritmusukból. Érzek annyi erőt a csapatunkban, hogy nyerjünk, és ne kelljen itthon végignéznünk, hogy az aranyérmet az ő nyakukba akasztják” – tette hozzá a csapatkapitány.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, DÖNTŐ
(Az egyik fél harmadik győzelméig)
FALCO-SZOVA KC SZOMBATHELY (1.)–SZOLNOKI OLAJ (3.), AZ ÁLLÁS: 0–2
Falco–Szolnok
65–78
Szolnok–Falco101–74
Falco–Szolnok
május 24. (csütörtök), 18.15 óra (Tv: Sport Klub)
Szolnok–Falco
XX–XX – ha szükséges
Falco–Szolnok
XX–XX – ha szükséges

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik