Ivkovics: Az érdekel, kinek mennyire fontos a címeres mez, és nem az, hogy...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 17:14
A rutinos játékosok közül Ferencz Csaba, Tóth Norbert és Wittmann Krisztián sem lép pályára a férfi kosárlabda-válogatott pénteki, lengyelek elleni vb-selejtező mérkőzésén. Ivkovics Sztojan azonban fontosnak tartja, hogy a közeljövőben a válogatottnak búcsút mondó játékosok részt vegyenek az összetartásokon, hiszen példaként szolgálhatnak a fiataloknak. Az Eb-re ugyanis hosszú idő után a szorgalmas és megfelelő hozzáállású csapatemberek juttatták ki a válogatottat, hiába voltak korábban neves, egyénileg jobban képzett kosaraink. A szövetségi kapitánynak egyébként sem az a fontos, hogy ki mennyire jó játékos. Az NSO Tv-nek arról is beszélt, hogy éli meg a csapat, hogy Hanga Ádám klubkötelezettsége miatt nem tud részt venni a Lengyelország, majd a Koszovó elleni mérkőzésen. 

„Sokkal nehezebb a játékosoknak mint nekem, ők szombat-szerda ritmusban játszanak – hangsúlyozta Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány, amikor arról kérdeztük, kipihente-e magát a nyári hajtást követően. – A Körmend vasárnapra tett mérkőzése után négy nap maradt a felkészülésre, próbáljuk ezt megfelelően kezelni, pihentetni a játékosokat, aztán a két meccsnek nekimenni teljes erőbedobással.

Az Európa-bajnoki keretből Ferencz Csaba, Hanga Ádám, Tóth Norbert és Wittmann Krisztián nem tart velünk Lengyelországba. Ahogy én hívom a harminc év felettieket, az aranygenerációt elbúcsúztatjuk, de elvárom tőlük, hogy az összetartások elején legyenek a válogatottal, ha baj van – nem hiszem, hogy lesz –, akár játszani is fognak. Példaképek kellenek, ők emberi kvalitásaik alapján, edzésteljesítményükkel követendőek a magyar kosárlabdázásban, bizonyították, hogy munkával nagy sikereket lehet elérni.

A lengyelek és Koszovó ellen is ötven-ötven százalék esélyünk van győzni. Koszovó nem véletlenül jutott el idáig, megverte Észtországot és Macedóniát, amelyek erős csapatok, szóval semmivel sem könnyebb felülmúlni, mint Lengyelországot. Közel vannak egymáshoz a válogatottak, amikor az Eb-n a spanyolok és a szerbek kicsit lazítottak, egyből a frászt hoztuk rájuk. Célunk a világbajnoki kvalifikáció, ha nem magas az elvárás, semmi nem lesz belőle!”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Allen Rosco
(Iberostar Tenerife),Benke Szilárd(Zalakerámia ZTE KK),Eilingsfeld János, Ruják András(Atomerőmű SE),Ferencz Csaba(Egis Körmend),Filipovity Márkó, Keller Ákos(Alba Fehérvár),Govens Darrin, Perl Zoltán, Tóth Norbert, Váradi Benedek(Falco-Vulcano Energia KC Szombathely),Juhos Levente(Naturtex-SZTE-Szedeák),Karahodzsics Kemal, Molnár Márton, Wittmann Krisztián(KTE-Duna Aszfalt),Kovács Péter, Vojvoda Dávid(Szolnoki Olaj KK)

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-SELEJTEZŐS PROGRAMJA
November 24.:
18.15:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG, Bydgoszcz (Tv:M4 Sport)
November 26.:
19.00:
MAGYARORSZÁG–Koszovó, Debrecen (Tv:M4 Sport)
2018. február 23.:
Litvánia–MAGYARORSZÁG
2018. február 26.:
MAGYARORSZÁG–Lengyelország
2018. június 28.:
Koszovó–MAGYARORSZÁG
2018. július 1.:
MAGYARORSZÁG–Litvánia

A C-csoport első három helyezettje jut tovább a következő körbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik