S. T. J. 2019.08.02 23:04

Interjú Valtteri Bottasszal; Babos Tímea sokat köszönhet a testvérének

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Interjút adott lapunknak a hétvégi Formula–1-es futamra készülő Valtteri Bottas. A Mercedes finn pilótáját kollégánk arról is kérdezte Lewis Hamilton betegsége kapcsán, hogy vajon neki kellett-e már akkor autóba ülnie, amikor nem volt igazán jól. Nos, ebben a sportágban ilyesmi nem befolyásolhatja a főszereplőket, Bottast például versenyhelyzetben elönti az adrenalin, elmúlik minden baja, csakis a vezetésre koncentrál. Hogy mi a finn pilóták titka az F1-ben, arról is faggattuk a 29 éves sportolót.

A magyar határhoz közel, Szemlakon nőtt fel Otmar Szafnauer. A Ceaucescu-korszakot az ő családja is alaposan megszenvedte, az édesapját például bebörtönözték. Végül Richard Nixonnak köszönhette a szabadulását, aki romániai látogatásakor megállapodott az amerikai állampolgárok kiengedéséről a diktátorral. Szafnauerék Detroitba kerültek, Otmarnak pedig valóra vált az álma: manapság a Racing Point F1-es csapatának csapatfőnöke.

A Körmend elleni bajnoki elődöntő idején még azt nyilatkozta Csirke Ferenc, hogy ha nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyen végez a férfi kosárlabda NB I-ben a PVSK, nem tudják vállalni az indulást. Aztán bronzérmes lett a pécsi együttes, s most mégis készülődhet a FIBA Európa-kupa mérkőzéseire. Hogy mi változott, és mi tette lehetővé a részvételt, arról is beszél lapunknak a vezetőedző, aki azt is elárulta, miért alkalmaznak mégis öt külföldit az előttünk álló idényben.

Hosszabbítás mellékletünk vendége Babos Tímea testvére, Babos Zsuzsanna. A nővér is tehetséges teniszező volt, de a család anyagi lehetőségei nem tették lehetővé számára, hogy a junior korból kinőve profinak álljon, bár azért adott egy évet magának. Nos, olykor elképesztő körülmények között kellett versenyeznie, hogy gyűjtögethesse a ranglistapontokat. Ezek a tapasztalatok aranyat értek, amikor Tímea karrierjének felépítésében segédkezett.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.

2020.04.27 13:48:18

Kosárlabda THURY GÁBOR

Atlantában nem engedhették meg maguknak, hogy ne a legjobbakkal álljanak ki.

2020.04.14 16:20:10

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

A háborúban álló Jugoszláviából érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.

2020.03.26 22:22:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem véletlenül volt »Mr. Kosárlabda« a beceneve Boriszlav Sztankovicsnak, a nemzetközi szövetség nemrég elhunyt tiszteletbeli főtitkárának.