Gyász: első edzésén összeesett és elhunyt, teljes a döbbenet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.05. 19:07
Teljes sokkban van a macedóniai AV Ohrid férfi kosárlabdacsapata, miután újonnan érkezett amerikai légiósa, a 25 esztendős Cameron Moore első edzésén rosszul lett és összeesett. Moore-t azonnal kórházba szállították, ám a klinikán már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az erőcsatár poszton szereplő Moore előszerződést kötött az Ohrid csapatával, és orvosi vizsgálatok előtt állt, de már lement edzeni a csapattal. Gyakorlás közben összerogyott, és többé nem is nyerte vissza eszméletét.

„Egészen tragikus ez a történet, még rendesen meg se ismerkedhettünk vele. Csak huszonnégy órája volt Ohridban. Megérkezés után pihent egy kicsit, majd edzésre jelentkezett” – mondta az AP hírügynökségnek az AV Ohrid jogi képviselője, Ivo Markoszki.

„Sosem éltünk át még ehhez hasonló tragédiát. Mélyen megrázott bennünket" – nyilatkozta a klubmenedzser Marijan Bosalevszki.

Moore személyében története egyik kiemelkedő kosárlabdázóját gyászolja az egyesült államokbeli Alabama-Birminghami Egyetem. A játékos egyetemi csapata történetében mindössze harmadik kosarasként ért el több mint 1000 pontot és 700 lepattanót. Cameron Moore egyetemi évei után Ukrajnában és Olaszországban légióskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik