Férfi kosárlabda NB I: Dzunics és Keller is újabb egy évig Fehérváron

Vágólapra másolva!
2011.06.17. 10:04
Címkék
A férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Albacomp újabb egyéves szerződést kötött Dzunics Braniszlav vezetőedzővel és Keller Ákossal.

Az élet nem állt meg a fehérváriaknál Hanga Ádám távozásával, így néhány napja az is kiderült, hogy a klub nem kívánja maradásra bírni az amerikai centert, Jonathan Jonest. Vele ellentétben két honfitársát, Damian Hollist és a bajnokság egyik legjobb teljesítményét nyújtó Tony Crockert viszont szívesen foglalkoztatná az Albacomp a következő szezonban is, de ebben a kérdésben az anyagiaknak főszerep jut.

A két amerikait Dzunics is szívesen látná a keretben, és szeretné, ha Hanga Ádám helyére válogatott szintű, magyar játékos érkezne Fehérvárra. Ez ügyben már javában zajlanak a tárgyalások. Az már eldőlt, hogy az előző bajnokság nagy felfedezettje, Keller Ákos újabb esztendőre írt alá az Albához. Hamarosan ugyanezt megteheti két rutinos harcos, a csapatkapitány Simon Balázs, illetve Bódi Ferenc is.

Érdekes kérdés az is, hogy az Albacomp, amely a bajnok Szolnokkal együtt kiemelkedett a mezőnyből az előző szezonban, miért nem indul az Eurochallenge sorozatban. A válasz most is egyszerű: a vezetők nem akarják, hogy a pénzt inkább vivő, mint hozó nemzetközi szereplés a működés kárára menjen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik