Férfi kosár vb-selejtező: Ivkovics szerint fontos, hogy idáig eljutottunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.19. 13:16
Az eddig elvégzett munka fontosságát és a megmaradt kijutási esélyeket taglalta Ivkovics Sztojan, az utolsó két világbajnoki selejtezőjére készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető kedden a kecskeméti sajtótájékoztatón közölte, fontos, hogy idáig eljutott a csapat.

Ha valaki a vb-selejtezők előtt azt mondta volna, hogy még az utolsó »meccsablakban« is van esélyünk kijutni a vb-re, biztosan aláírtuk volna” – fogalmazott Ivkovics Sztojan, majd rátért a Monacóban légióskodó, honosított Jones Jarrod várható bemutatkozására:

Ő régi-új játékosnak tekinthető, mivel dolgozott már a válogatottal. Csatlakozásával új lehetőségek nyílnak meg előttünk” – fejtette ki a kapitány, hozzátéve, Kovács Péter bokatörés miatt került ki a keretből, Horti Bálintnak pedig a napokban születik gyermeke, ezért nem tart a többiekkel.

Vojvoda Dávid, a nemzeti együttes legjobb dobója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, mindent megtesznek, hogy megnyerjék a hátralévő két meccsüket, és a csapat jókívánságait tolmácsolta a műtétre váró Kovács Péternek.

A csapatból a korábban közölteknek megfelelően kimaradt a Japánban légióskodó Rosco Allen, valamint a Barcelonában játszó Hanga Ádám. A magyar szövetség tájékoztatása szerint mindkettejükre fontos mérkőzések várnak klubcsapataikban, ezért nem szerepelnek most a válogatottban.

A keret tagjai szombaton, a Magyar Kupa-döntő után találkoztak Kecskeméten, ahol megkezdték a felkészülést a vb-selejtezőkre.

A magyar válogatott – amely öt győzelemmel és öt vereséggel a J csoport negyedik helyén áll – pénteken Varesében az olaszok vendége lesz, három nappal később pedig Szombathelyen a horvátokat fogadja.

A selejtező első szakaszából a tavaly Európa-bajnoki nyolcaddöntős válogatott júliusban Litvánia és Lengyelország mögött a C-csoport harmadikjaként jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ott a D jelű négyes első három helyezettjével, azaz a horvátokkal, az olaszokkal és a hollandokkal került össze. Az így kialakult J jelű hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a szeptemberi, kínai világbajnokságra.

Ami az esélyeket illeti, a továbbjutáshoz a válogatottnak mindkét hátralévő mérkőzését meg kell nyernie, s pénteken a második olaszokat több mint hat ponttal kell legyőznie, hogy megelőzhesse őket a csoportban. Szeptemberben ugyanis az olasz csapat 69–63-ra nyert Debrecenben. A másik lehetőség, hogy két magyar győzelem mellett a lengyelek mindkét találkozójukat elveszítik.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Ruják András, Govens Darrin, Váradi Benedek, Perl Zoltán, Vojvoda Dávid, Benke Szilárd, Ferencz Csaba, Somogyi Ádám, Eilingsfeld János, Juhos Levente, Filipovity Márkó, Keller Ákos, Molnár Márton, Jones Jarrod

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI MENETRENDJE
péntek: Olaszország–Magyarország, Varese 20.15
hétfő: Magyarország–Horvátország, Szombathely 18.30

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Litvánia 19 pont, 2. Olaszország 17, 3. Lengyelország 16, 4. MAGYARORSZÁG 15, 5. Horvátország 14, 6. Hollandia 13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik