HIRDETÉS
FAZEKAS ZOLTÁN 2017.06.01 23:30 Frissítve: 2017.06.01 23:54

Férfi kosár: „Óriási lehetőség, hogy válogatott lehetek”

Csütörtök délután letette az esküt DeAndre Kane, így az immár amerikai-magyar kettős állampolgárságú kosaras szerepelhet a férfiválogatottban. A 27 éves hátvéd sokat nem tud hazánkról, de az őszi Európa-bajnokságon győzelmekért hajt majd új csapattársaival.

DeAndre Kane immár amerikai-magyar kettős állampolgár (Fotó: Földi Imre)

 

– Másodszor jár Magyarországon, hogy tetszik önnek új, második hazája?
– Az előző alkalommal sem volt időm semmire, most sem lesz, szóval ebben a kérdésben nem tudok érdekeset válaszolni – felelte DeAndre Kane, aki csütörtök délután a szolnoki városházán letette az állampolgársági esküt, azaz mostantól nincs akadálya, hogy az amerikai hátvéd júliusban Hanga Ádámékkal együtt kezdje le az Európa-bajnoki felkészülést a férfiválogatottal. – Budapest csodaszép képeken és az a kevés is tetszett, amit láttam belőle, majd ha bő egy hónap múlva jövök, megnézem jobban. Ja, és van Vapiano, amit imádok, mint ahogy az olasz ételeket általában.

– Miként kereste meg a magyar szövetség?
– Az ügynökömmel vették fel a kapcsolatot. Egyáltalán nem kellett tépelődnöm a dolgon, szinte rögtön igent mondtam.

– Miért?
– Ez óriási lehetőség számomra, válogatott lehetek, képviselhetek egy országot – amelyről bevallom, egyelőre nem sokat tudok –, s Európa-bajnokságon játszhatok. Ráadásul topjátékosok ellen, elég ha csak azt nézzük, kikből áll a spanyol együttes...

– Mi lehet a cél?
– Meccseket nyerni, ez nem kérdés! Megpróbálni felvenni a versenyt a legjobbakkal, ez az igazi kihívás! Én amúgy is versenyzőtípus vagyok.

– És mi a helyzet a szövetségi kapitánnyal, Sztojan Ivkoviccsal? Találkoztak már?
– Sajnos még nem, de hallottam, laza, ugyanakkor következetes edző. Tudom, hogy délszláv származású, azt meg saját tapasztalatból tudom, hogy az ottani edzők őrültek.

A TELJES EXKLUZÍV INTERJÚT, MELYBEN DEANDRE KANE TÖBBEK KÖZÖTT ELMONDJA, MIT TUD A MAGYAR KOSÁRLABDÁRÓL, VALAMINT MESÉL EDDIGI PÁLYAFUTÁSÁRÓL, MEGTALÁLJA A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN!

Az eskü aláírásának pillanata (Fotó: Földi Imre)

 

2019.01.22 23:34:24

Kosárlabda THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A legmenőbbek, LeBron James, James Harden, Russell Westbrook vagy Stephen Curry karrierje itthonról is nyomon követhető, de próbálta volna meg valaki fél évszázaddal ezelőtt Magyarországról figyelemmel kísérni a naprakész statisztikákat.

2019.01.15 23:50:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Helló, Európa, megint itt vagyunk!

2018.12.22 11:58:15

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

„Talán a csarnokunk lehetne modernebb, én úgy gondolom, egy ekkora klubnak jobb létesítmény dukálna.”

2018.12.08 10:05:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Az Eb-n az egész ország velünk volt. A legjobb tizenhat közé kerültünk, ez hatalmas élményt jelentett.”

2018.11.26 22:01:40

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „Legyen Budapesten olyan szerethető kosárcsapat, amelyik képes megtölteni a csarnokot, a nézőknek ne a légiósokat és az epizodista magyarokat kelljen figyelniük, hanem a tehetséges, saját nevelésű játékosokat.”