Férfi kosár: Nem a pénz miatt választottam a Barcát – Hanga

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.01. 15:52
Hanga Ádám, a magyar férfi kosárlabda-válogatott sztárja a Eurohoops című szakportálnak adott terjedelmes nyilatkozatában elmondta, nem a pénz miatt szerződött a Barcelonához, a Baskoniánál ugyanis jelenlegi fizetésének 30 százalékával több pénzt kereshetett volna.

„Nem igaz, hogy a pénz miatt választottam a Barcát – szögezte le Hanga, aki hároméves szerződést kötött a katalán klubbal. – Ha az anyagi szempontokat helyezem előtérbe, akkor maradtam volna a Baskoniánál, amelynél harminc százalékkal több pénzt kereshettem volna, mint Barcelonában. Ráadásul saját zsebből hozzájárultam az átigazolásomhoz, így a Barcánál sokkal kevésbé járok jól.”„Nem igaz, hogy a pénz miatt választottam a Barcát – szögezte le Hanga, aki hároméves szerződést kötött a katalán klubbal. – Ha az anyagi szempontokat helyezem előtérbe, akkor maradtam volna a Baskoniánál, amelynél harminc százalékkal több pénzt kereshettem volna, mint Barcelonában. Ráadásul saját zsebből hozzájárultam az átigazolásomhoz, így a Barcánál sokkal kevésbé járok jól.”

A magyar játékos úgy érzi, a Baskonia hiába kínált neki ugyanolyan megállapodást, mint a Barcelona, valójában nem akarta őt megtartani, pusztán minél több pénzt próbált kicsikarni érte a katalánoktól. Elmondta, megérti, hogy az átigazolási ügyében elhúzódtak a tárgyalások, mivel ez is egy üzlet.

Hanga hozzátette, célja, hogy csapattársaival együtt visszavezesse a Barcelonát oda, ahová tartozik: Európa elitjébe.

A 28 esztendős kiválóság tagja a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak, amely pénteken 67–58-as vereséget szenvedett Horvátországtól az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik