HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.01 15:52 Frissítve: 2017.09.01 19:11

Férfi kosár: Nem a pénz miatt választottam a Barcát – Hanga

Hanga Ádám, a magyar férfi kosárlabda-válogatott sztárja a Eurohoops című szakportálnak adott terjedelmes nyilatkozatában elmondta, nem a pénz miatt szerződött a Barcelonához, a Baskoniánál ugyanis jelenlegi fizetésének 30 százalékával több pénzt kereshetett volna.

HIRDETÉS

 

„Nem igaz, hogy a pénz miatt választottam a Barcát – szögezte le Hanga, aki hároméves szerződést kötött a katalán klubbal. – Ha az anyagi szempontokat helyezem előtérbe, akkor maradtam volna a Baskoniánál, amelynél harminc százalékkal több pénzt kereshettem volna, mint Barcelonában. Ráadásul saját zsebből hozzájárultam az átigazolásomhoz, így a Barcánál sokkal kevésbé járok jól.”

A magyar játékos úgy érzi, a Baskonia hiába kínált neki ugyanolyan megállapodást, mint a Barcelona, valójában nem akarta őt megtartani, pusztán minél több pénzt próbált kicsikarni érte a katalánoktól. Elmondta, megérti, hogy az átigazolási ügyében elhúzódtak a tárgyalások, mivel ez is egy üzlet.

Hanga hozzátette, célja, hogy csapattársaival együtt visszavezesse a Barcelonát oda, ahová tartozik: Európa elitjébe.

A 28 esztendős kiválóság tagja a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak, amely pénteken 67–58-as vereséget szenvedett Horvátországtól az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.20 00:01:00

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az is nagyon fontos lenne, hogy legjobbjaink esetenként kilépjenek saját kereteink közül, elindulhatnának világot látni, belekóstolni nívósabb bajnokságok légkörébe.

2018.05.19 10:55:59

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Azt hittem, tudom, hol van a teljesítőképességem határa, de Roberto Íniguez jobban tudta.”

2018.05.17 00:01:39

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A budapesti rothadás nem tegnap indult.

2018.04.24 22:28:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Fültanúja voltam annak, amikor a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) egyik munkatársa azt mondta a rendezvény sajtófőnökének a soproni Euroliga négyes döntő utáni partin: imádja Magyarországot, az itteni események megszervezésével soha sincs probléma, honfitársaink szorgalmasak, figyelnek az apró részletekre, és remek vendéglátók.

2018.04.22 11:57:34

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, MIHÁLYI ANDRÁS (összefoglaló), MOLNÁR KRISZTIÁN (közvetítés)

A magyar csapat történelmi ezüstérmet szerzett Európa legrangosabb sorozatában.

HIRDETÉS
HIRDETÉS