Férfi kosár NB I: „A ZTE vezetése a fizetésem felét kínálta”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.13. 11:43
A Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapatától távozó Vertetics Ádám és Baki Gergely a zaol.hu-nak nyilatkozott az elválás okáról. Előbbi játékosnak állítása szerint a klub vezetősége direkt olyan ajánlatot tett, amelyet nem fogadhatott el, míg utóbbinak egyáltalán nem ajánlottak új szerződést.

„Már egy hónapja tudom, hogy távozok, és most a közvélemény is értesült róla. Kaptam ajánlatot a klubtól, első körben a mostani fizetésem felét kínálták, majd később egy kicsivel többet. Azt gondolom, hogy nem voltak nagy igényeim, de ezt nem tudtam elfogadni. Nekem nem bérelt külön lakást a klub, így ebből a pénzből kellett volna megoldanom a lakhatásomat is, de hogy értsék is: bár zalaegerszegi vagyok, ám a szüleimmel sem élhetek örökké. A klubvezetéssel folytatott rövid beszélgetéseimen inkább azt éreztem, hogy olyan összeget kínálnak, amit én úgysem fogadok el. Itt akartam befejezni a profi pályafutásomat, így kizártnak tartom, hogy egy másik A-csoportos csapatba igazoljak. A másodosztályból van érdeklődés irántam, oda még elmegyek, de profi szinten valószínűleg befejezem. Időhúzás lenne részemről, a civil életben akarok most már elhelyezkedni" – mondta Vertetics Ádám a zaol.hu-nak.Vertetics Ádám a zaol.hu-nak.

„Péntek óta tudom, hogy nem kellek, aminek tényleg volt előjele, de abban maradtunk, hogy kapok majd egy ajánlatot a klubtól és eldöntöm, hogy elfogadom-e. Végül ez már nem történt meg. Magam is úgy érzem, hogy több volt, több van bennem. Az megint más kérdés, hogy sokszor ez nem csak a játékoson múlik. A döntésben egyébként nincs kivetnivaló, de ezt meg lehetett volna oldani másként is, mégis csak kilenc szezont húztam le a felnőtt csapatnál. Szeretnék még kosarazni A-csoportos szinten, és a menedzserem már tárgyal is csapatokkal, de a ZTE még tartozik nekem egy bizonyos összeggel, így először ezt kell megoldanunk" – mondta Baki.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik