Férfi kosár: légióst cserélt a DEAC, egy ismerős a fedélzeten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.02. 14:25
Közös megegyezéssel szerződést bontott a DEAC férfi kosárlabdacsapata Adam Ramstedttel. A 206 centis, svéd válogatott erőcsatár öt mérkőzésen lépett pályára a hajdúságiak színeiben, ezalatt 4.6 pontot, 3.4 lepattanót, és 1.2 asszisztot átlagolt.

Adam személyében egy rendkívül alázatos és szimpatikus játékost ismertünk meg, aki előtt biztosak vagyunk, hogy nagy jövő áll, ezúton is sok sikert kívánunk a további pályafutásához. A céljaink elérése érdekében azonban úgy ítéltük meg, hogy a csapatnak erősítésre van szüksége, és mivel a bajnokság ezen szakaszában jóformán csak idegenlégiósok jöhetnek számításba, a váltás mellettdöntöttünk– mondta a váltással kapcsolatban Becsky István, a DEAC szakosztályvezetője.Adam személyében egy rendkívül alázatos és szimpatikus játékost ismertünk meg, aki előtt biztosak vagyunk, hogy nagy jövő áll, ezúton is sok sikert kívánunk a további pályafutásához. A céljaink elérése érdekében azonban úgy ítéltük meg, hogy a csapatnak erősítésre van szüksége, és mivel a bajnokság ezen szakaszában jóformán csak idegenlégiósok jöhetnek számításba, a váltás mellettdöntöttünk– mondta a váltással kapcsolatban Becsky István, a DEAC szakosztályvezetője.

Már a helyettesét is bejelentették, aki nem más, mint az előző szezon alapszakaszának legértékesebb játékosa, Tomiszlav Ivosev. A magyar útlevéllel is rendelkező, de légiósnak számító Ivosev a 2017–2018-as szezont Kaposváron töltötte, ahol dupladupla-közeli átlaggal, meccsenkénti 20 ponttal 9.1 lepattanóval, 2.8 szerzett labdával, és 2.4 gólpasszal emelkedett ki a mezőnyből. A 201 centis, 3-as és 4-es poszton is bevethető játékos az utóbbi időben a 3x3-as szakágban halmozta a sikereket: csapata, a Novi Sad al-Vahda hibátlanul, 32–0-s mérleggel nyerte meg a sportág legrangosabb nemzetközi klubtornáját, a World Tour Masters-t.

Bár Ivosev szerződtetése már megtörtént, a szombati, Falco elleni összecsapáson még biztosan nem számíthat rá Berényi Sándor vezetőedző, így leghamarabb a következő fordulóban, Szolnokon léphet pályára új csapatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik