Férfi kosár: Hangáék legyőzték az eddig veretlen Valenciát

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2016.02.07. 21:43
A spanyol férfi kosárlabda-bajnokságot 18–0-s mérleggel kezdő Valencia először Hanga Ádámék csarnokában, a Laboral Kutxa otthonában kapott ki, honfitársunk most büntetőzésben emelkedett ki.

Hanga Ádám kezdőként 26 percet játszott, ami alatt 7 pontot, 3 lepattanót, 1 gólpasszt, 3 szerzett labdát, 1 blokkot és 5 kiharcolt faultot tett a közösbe, a negatív oldalon pedig 1 eladott labda szerepelt a neve mellett. Mezőnyből 1/4-gyel zárt (0/3 triplából), viszont a büntetővonalról sokat és precízen dobott (5/6).

A Valenciát idegenben már majdnem meg tudta csípni a mai rivális egykori edzője, Velimir Perasovic és legénysége, ám akkor vitatható körülmények közt kapott ki a Laboral. Dubljevicsék azóta sem találtak legyőzőre az ACB Ligában – bár időközben 12 megnyert Európa Kupa-derbi után nemzetközi fronton már látszott, hogy vannak rések a korábban sérthetetlennek látszó pajzson, hiszen ott zsinórban háromszor kapott ki a Martinez-legénység.

A mai csata sokáig rangadóhoz méltóan alakult, ám a hazaiak végül a hosszabb időre kidőlő Shengelia nélkül is dominálni tudtak a második félidőben s a vártnál talán könnyebben győzték le a listavezetőt. Ezzel maradt harmadik a fantasztikus formában lévő baszk gárda 15-4-es mérlegével. A kulcsember ma az öt triplát hintő Darius Adams volt, ám a dupla duplázó Buruszisz (13 pont, 11 lepattanó) is hozta, ami tőle elvárható, míg a másik oldalon a 27-et szóró Justin Hamilton nagyon egyedül maradt.

A Laboral legközelebb csütörtökön játszik, méghozzá hazai környezetben a Bamberg ellen az Euroligában, majd szombaton 20.00-tól Obradoiróban lépnek pályára Hangáék.

FÉRFI KOSÁRLABDA, SPANYOL BAJNOKSÁG
Laboral Kutxa–Valencia Basket 79–73
A Laboral legjobb dobói:
Adams 21/15, Buruszisz 13/6, Tillie 11/3
A Valencia legjobb dobói: Hamilton 27/6, Dubljevics 17/3, R. Martinez 10/6, Lucsics 10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik