Férfi kosár: Hangáék elképesztő végjátékban buktak Madridban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 23:26
null
A Real Madrid kétszer vezetett a meccsen – másodszor 2 másodperccel a vége előtt (Fotó: AFP)
A spanyol férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének második mérkőzését is megnyerte a Real Madrid, a címvédő otthon 81–80-ra győzte le a gyakorlatilag végig vezető Barcelonát. A vendégek magyar kosarasa, Hanga Ádám gyenge estét zárt, egy pontot sem szerzett.

 

A katalánok jól kezdték a meccset, az első negyedben már tíz ponttal is vezettek (7–17), a fővárosiak a nagyszünet előtt éledeztek és fordítottak is (29–27), viszont így is a vendégek várták előnnyel a második félidőt (29–34).

A harmadik negyedben aztán több alkalommal már 12-vel is vezettek a gránátvörös-kékek, ennek ellenére a záró felvonásban 62–62-nél utolérte ellenfelét a házigazda.

A mérkőzés nagy részében vezető Barca újabb rohamra indult, és még az utolsó előtti percben is nagy előnyben volt (65–74), sőt még húsz másodperccel a vége előtt is volt közte öt (74–79). A végjátékban azonban előbb Randolph dobott triplát, majd Claver csak egy büntetőt értékesített (77–80), Hanga pedig faultolta Llullt. Ő csak az elsőt dobta be, a támadó lepattanót leszedték a hazaiak, és Carroll triplájával két másodperccel a vége előtt fordítottak (81–80). Ezzel az egész meccsen csupán másodszor vezetett a Real Madrid!

A végszó Hangáé lehetett volna, de nem ment be a hármasa, így a Real újra nyert, és már csak egy győzelemre van a címvédéstől. Az előző meccsen nagy pofont kapó magyar kosaras ezúttal csendesebb volt, 22 perc játékidő alatt mind a hat dobását elrontotta (ebből négy volt a triplavonalon túlról), így pont (és lepattanó) nélkül, egy gólpasszal és egy blokkal zárt.

Folytatás szerdán Barcelonában. Ha a hazaiak nyernek, akkor pénteken ugyancsak otthon már az egyenlítésért léphetnek pályára. Amennyiben ötödik meccsre kerül sor, azt vasárnap Madridban rendezik meg.

SPANYOL KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Real Madrid–Barcelona 81–80 (11–17, 18–17, 24–25, 28–21)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–0 a Real Madrid javára

HANGA PARÁDÉS BLOKKJA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik