Férfi kosár Euroliga: Hangáék hektikus meccsen bukták az el Clásicót

KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2019.11.15. 08:44
Az elképesztően hektikus rangadón 21 pontos hátrányból felállva még vezetett is a Barcelona Madridban, ám végül megérdemelten nyert a Real.

Real Madrid (spanyol, 5–3)–FC Barcelona (spanyol, 6–2) 78–76Real Madrid (spanyol, 5–3)–FC Barcelona (spanyol, 6–2) 78–76

A szezon első el Clásicóját Madridban rendezték, és az Euroligában csapott össze a két örök rivális sztárcsapat, a Real és a Barca. A fővárosiak kezdtek sokkal jobban, hiszen bár bedobott egy nagy triplát a hatalmas füttyöt kapó, korábbi csapata ellen játszó Nikola Mirotics, de a meccs elején ezen kívül sok mindennek nem örülhettek a katalánok. A Real ugyanis nagy elánnal és szenzációs dobóformában kezdett Facundo Campazzo és Anthony Randolph révén, így hiába kért időt Pesics mester, a hazaiak meg sem álltak 17–3-ig.

Jordan Mickey is remekül szállt be a meccsbe, kedvére fickándozhatott a palánk alatt, a Barcánál pedig nem járt a labda, sokszor el is adták, így nem sokkal később már 30–9 állt az eredményjelzőn.

A leforrázott vendégcsapat aztán a legnagyobb sztárjai nélkül, nagyrészt a „tavalyról maradt” Delaney-Ribas-Kuric-Oriola-Tomic ötössel kelt életre a második negyedben és egy hatalmas, 18–0-s rohammal zárkózott egyre feljebb, egészen 37–35-ig. Mintha mezt cserélt volna a két gárda, majd a két korai faultja után visszaálló Hanga Ádám triplája és 2 plusz 1-es játéka után szinte hihetetlen módon már a Barca vezetett, 48–50-es állással vonultak pihenőre a felek.

A hullámvasutazás aztán a nagyszünet után is folytatódott, a Barca ismét az öltözőben maradt, a Real viszont a második félidőben is nagyon bekezdett, Jeffrey Taylor vezérletével 13–0-val nyitott a királyi alakulat. A madridiak ekkor megszerzett 10 pont körüli előnye ezt követően már tartósnak bizonyult, okos játékkal és néhány jókor érkező villanással megőrizték előnyüket a hazaiak, és értékes sikert arattak nagy riválisuk felett.

Hanga Ádám a Barca kezdő irányítójaként most töltötte a legkevesebb időt a parketten, ezúttal 14 és fél percet kapott, ami alatt dobott 5 pontot (1/1 dupla, 2/1 tripla, 1/0 büntető), volt 1-1 lepattanója és gólpassza, eladott 2 labdát, beütött 2 és kiharcolt 1 faultot, ami 2 indexpontot ért.

A Real Madrid legjobb dobói: Randolph 16/6, Deck 13/3, Campazzo 13/3, Mickey 12
A Barcelona legjobb dobói: Mirotics 19/6, Tomic 13, Kuric 12/9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik