HIRDETÉS
HIRDETÉS
FAZEKAS ZOLTÁN 2017.04.11 12:58 Frissítve: 2017.04.11 13:10

Férfi kosár: Ettől még semmi sem változik – Hanga

A spanyol Baskonia kosárlabdacsapatának hátvédje, Hanga Ádám csak kicsit csalódott az euroligás helyezés miatt. A válogatott új csapatkapitánya megtisztelve érzi magát, hogy ő vezetheti a nemzeti együttest az őszi Európa-bajnokságon – derül ki a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatából.

HIRDETÉS
Hanga Ádám (fehérben) minden pályán töltött percet élvezett az Euroliga alapszakaszában (Fotó: AFP)

 

– Az elmúlt héten véget ért az Euroliga alapszakasza, amelyet a hetedik helyen zártak. Csalódás azok után, hogy korábban több hellyel is előrébb álltak?
– Először fordult elő, hogy ennyi meccs volt, a harminc találkozó borzasztóan megterhelő volt minden csapat számára – válaszolta Hanga Ádám, a spanyol Saski Baskonia magyar válogatott hátvédje, aki szerdán tölti be 28. életévét. – Nem szabad csalódásként felfognunk a hetedik helyet, mert hihetetlenül kiegyenlített a mezőny, minden klub képes volt meglepetést szerezni. Az új bajnoki rendszerben zajló Euroliga mind a nézőknek, mind a sorozatnak jót tett, sokkal népszerűbb lett, mint korábban bármikor. Talán kis szerencsével végezhettünk volna előrébb, ezt csak az így elmaradó pályaelőny miatt sajnáljuk.

A címvédő CSZKA Moszkva lesz az ellenfelük az egyik fél harmadik győzelméig tartó negyeddöntőben. Milyen eséllyel lépnek pályára az oroszok ellen?
– Talán ők a legerősebbek a mezőnyben, de nem verhetetlenek – mi is legyőztük őket hazai pályán. Nem tudni, jobb lett volna-e elkerülni a sztárklubot, mert akkor meg a görög Olympiakosszal vagy a Panathinaikosszal kerülünk párba, ami azért lett volna kellemetlen, mert őket egyszer sem tudtuk megverni az alapszakaszban.

Több egyéni rekordját is megdöntötte az alapszakaszban, a legtöbb pontot, gólpasszt és blokkot is a 2016–2017-es idényben jegyezte. Elégedett?
– Élveztem minden pályán töltött percet, és azt hiszem, fejlődtem is. Célom volt, hogy pontszerzésben előrelépjek, ez sikerült.

Elég gyakran került a top tízes listára is látványos zsákolásaival, blokkjaival...
– Igen, de ezt nem tűztem ki célnak. Egyébként is, ahogy öregszem, egyre inkább megelégszem a sima ziccerrel palánkrengető zsákolás helyett…

– A spanyol bajnokságban hat fordulóval az alapszakasz befejezését megelőzően ötödikek, de vezettek is. Ott mire készülnek?
– Nehéz erről éppen most beszélni, egy nappal a Real Madrid ellen rendkívül peches körülmények között elvesztett meccs után. Óriási a harc, hat, csaknem azonos erősségű csapat esélyes a bajnoki címre. Számunkra az lenne az ideális, ha az első két hely egyikét megcsípnénk valahogy, így pályaelőnyt élvezhetnénk a döntőig, de egyáltalán nem biztos, hogy összejön.

Nemrégiben Vojvoda Dávid lemondott az ön javára a csapatkapitányságról a válogatottban. Mit szól hozzá?
– Nagy megtiszteltetés, hogy csapatkapitány leszek. A srácok eddig is hallgattak rám, ha észrevételeztem valamit. Nemes és szép gesztus Dávidtól, aki több éven át volt csapatkapitány, de ettől semmi sem változik az együttesnél, mármint a csapaton belül. Ugyanazt akarjuk: sikeresen szerepelni az őszi Európa-bajnokságon.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.20 00:01:00

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az is nagyon fontos lenne, hogy legjobbjaink esetenként kilépjenek saját kereteink közül, elindulhatnának világot látni, belekóstolni nívósabb bajnokságok légkörébe.

2018.05.19 10:55:59

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Azt hittem, tudom, hol van a teljesítőképességem határa, de Roberto Íniguez jobban tudta.”

2018.05.17 00:01:39

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A budapesti rothadás nem tegnap indult.

2018.04.24 22:28:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Fültanúja voltam annak, amikor a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) egyik munkatársa azt mondta a rendezvény sajtófőnökének a soproni Euroliga négyes döntő utáni partin: imádja Magyarországot, az itteni események megszervezésével soha sincs probléma, honfitársaink szorgalmasak, figyelnek az apró részletekre, és remek vendéglátók.

2018.04.22 11:57:34

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, MIHÁLYI ANDRÁS (összefoglaló), MOLNÁR KRISZTIÁN (közvetítés)

A magyar csapat történelmi ezüstérmet szerzett Európa legrangosabb sorozatában.

HIRDETÉS
HIRDETÉS