GYŐRI FERENC (BRÜSSZEL) 2017.11.15 09:09 Frissítve: 2017.11.15 09:56

Férfi kosár Ek: szűk utcák után kemény körmendi edzés Brüsszelben

Szerda este a belga Basic-Fit Brussels ellen játszik a már továbbjutott Egis Körmend a férfi kosárlabda Európa-kupában, Gasper Potocnik vezetőedzőnél azonban könnyed átmozgató tréningről szó sem lehetett – a magyar csapat komolyan veszi a brüsszeli összecsapást, hiszen a csoportelsőség még nincs meg.

Itt edzettek a körmendiek (Fotó: Győri Ferenc)

 

Az utazás miatt némileg elcsúszott az Egis Körmend együttesének keddi ebédje. Amit ebben az esetben inkább hívhatunk napi második étkezésnek, merthogy 18 órakor került rá sor. És persze ezzel még nem volt vége a napnak, némi szabad foglalkozás után edzés várt a csapatra a mérkőzés helyszínén és időpontjában.

A buszt vezető sofőrnek minden koncentrációjára és manőverezési képességére szüksége volt, mert a Brussels uszodával és egyéb kiszolgáló létesítményekkel összekapcsolt, egyébként takaros csarnoka olyan kis utcák által határolt helyen fekszik, ahová átlagos személyautóval sem lehet könnyen bejutni.

Viszont neki sikerült, ennek örömére a következő egy órában le sem tette a telefont, utána pedig már nem mutatkozott a plénum előtt a visszaútig. A Gasper Potocnik, Ziga Mravljak, Hencsey Tamás hármas az első perctől kezdve alaposan meghajtotta a 12 fős keretet. Futottak, izzadtak a játékosok, a repertoárban sok minden szerepelt a tranzíciós játék gyakorlásától kezdve a végén öt az öt elleni játékkal. Amit komolyan vettek, ahogy kell – bosszúságot okozott egy-egy kihagyott ziccer, míg a szép megoldásokat követően felhangzott a biztató kiáltás. Több mint egy óra 45 percet töltöttek a parketten Ferencz Csabáék. Míg ők zuhanyoztak és átöltöztek, előbb Rácz Renáta gyúró tízből nyolc kísérletét értékesítve maga mögé utasította Ziga Mravljak segédedzőt és Zsebe Dániel csapatmenedzsert büntetőzésben, majd a hárompontosrúgó-verseny Rácz–Zsebe párharcából már utóbbi került ki győztesen.

A vacsora 23 óra utánra tolódott, a repülőtér közelében található szálloda személyzetét ez arra késztette, hogy megpörgessék a tempót. Gasper Potocniknak például kis híján a szája elől vették el az utolsó falatokat, szóval nyugodt éjszakai lakomázásról nem beszélhettünk, de az is igaz, hogy a napi ritmus kétségtelenül felborult. Szerda este ugyanerre számíthatnak a hotel munkatársai, sőt, még későbbi zárásra, mert a Basic-Fit Brussels–Egis Körmend FIBA Európa-kupa mérkőzésen – amelyen a magyaroknak a továbbjutás ügyében nincs tennivalójuk, a csoportelsőség érdekében annál több – 20.30-kor dobják fel a labdát.

FIBA EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK
D-csoport, 5. forduló
20.30: Basic-Fit Brussels (belga)–Egis Körmend
Az állás: 1. KÖRMEND 8, 2. Keravnosz 7, 3. Brussels 5, 4. Balkan 4 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.22 11:57:34

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, MIHÁLYI ANDRÁS (összefoglaló), MOLNÁR KRISZTIÁN (közvetítés)

A magyar csapat történelmi ezüstérmet szerzett Európa legrangosabb sorozatában.

2018.04.22 08:46:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A 21 éves magyar játékos az a típus, aki lemegy a csarnokba dobni kétszázat.

2018.04.22 00:40:45

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Az európai női kosárlabda újabban orosz és török oligarchák játszótere.

2018.04.21 14:42:22

Kosárlabda nemzetisport.hu

Az amerikai center az iskolában a társai célpontja volt magassága és mély hangja miatt.

2018.04.20 18:52:16

Kosárlabda MOLNÁR KRISZTIÁN (Sopron)

A Sopron Basket óriási végjátékban verte meg török ellenfelét a final four elődöntőjében.