HIRDETÉS
HIRDETÉS
GYŐRI FERENC (BRÜSSZEL) 2017.11.14 19:32 Frissítve: 2017.11.14 21:10

Férfi kosár Ek: a körmendiek nyugodt napja Brüsszelben

A továbbjutott körmendiek fél szemmel már a vasárnapi magyar bajnoki rangadóra tekintgetnek, de nem mondanak le a győzelemről.

HIRDETÉS
Itt edzettek a körmendiek (Fotó: Győri Ferenc)

 

Körmendi kávézó, kedd reggel. Nincsenek sokan, de Patonay Imrét egyébként is azonnal kiszúrná az ember. A mosdóban régi újságcikkek hirdetik a helyi csapat, az MTE és a legendás mester dicsőségét. Mi más lehetne a beszélgetés témája, mint az esti Szolnok–Falco kupameccs?

Hiába, a vasi kisvárosban minden a kosárlabda körül forog, ám az Egis Körmend ezúttal brüsszeli túrára készülődött, túl két hosszabbítás után megnyert hazai csatán a ciprusi Keravnosz és a bolgár Balkan ellen.

 Marquis Wright, a körmendiek irányítója

Remek a csapatunk, nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot. Nemcsak a pályán, azon kívül is egységesek vagyunk, sok mindent együtt csinálunk, építkezünk lépésről lépésre. Jól kezdtük a szezont, de nem is szeretnénk alább adni! Ha mindig csak a következő mérkőzésre, a következő utazásra koncentrálunk, szép idény vár ránk. A Brussels ellen sem lankadhat a figyelmünk, nem becsülhetjük le azért, mert egyszer legyőztük.

Horti Bálint, a gárda centere otthon hagyta az útlevelét, még szerencse, hogy időben érkezett a találkozási pontra és volt ideje elautózni érte Zsebe Dániel csapatmenedzserrel. A Bécsbe tartó buszút kezdetén – innen indult a repülőgép a belga fővárosba – az utazók bolognai spagetti és milánói makaróni közül választhattak. A játékosok sorában a legkülönlegesebb kiegészítő egyértelműen Justin Tuoyóé volt, az amerikai magasember nem túlságosan hosszú hajába tűzve egy fésű díszelgett. A küldöttség észre sem vette volna, ahogy elhagyja a magyar-osztrák határt, épp csak a kőszegi határállomáson látszott meg, hogy egy ideje nincs funkciója – elhanyagoltsága hasonlított Pripjatyra a csernobili atomkatasztrófa után. Bár Zsebe Dániel kicsit aggódott amiatt, hogy a szokásokkal ellentétben minden túl simán ment, és számított legalább egy kisebbfajta katasztrófára Brüsszelig, szerencsére ez elkerülte a csapatot. A hangulatra nem lehetett panasz, a jó kedélyű osztrák bedobó, Sebastian Koch például csak annyit mondott a többieknek: „Maradjatok nyugodtak és szeressétek Bán Tibort!" bár ez magyarul elég bénán hangzik.

Gasper Potocnik, a Körmend szlovén edzője is nyugodt volt, elmondása szerint természetesen győzni akarnak, de azért fél szemmel már igyekszik a vasárnapi Szolnok elleni bajnoki rangadóra is tekinteni. Igyekszik mindenkinek játéklehetőséget adni, aztán úgyis kiderül, ki mennyire felel meg a kívánalmaknak – az amerikai Eric Fanning nem tartott a többiekkel, továbbra is sérülését ápolja.

A Körmend ugyan már biztosan továbbjutott a FIBA Európa-kupából, de renoméját meg kell őriznie – a magyar csapatok közül a legjobb mérleggel rendelkezik a nemzetközi porondot és a bajnokságot is figyelembe véve. A Brussels két játékosát is kicserélte körmendi veresége óta, hazája bajnokságában így is csupán hétből egy meccset nyert eddig, viszont produkciója javulgat.

FIBA EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK
D-csoport, 5. forduló
BK Balkan (bolgár)–Keravnosz (ciprusi), 19. Basic-Fit Brussels (belga)–EGIS KÖRMEND, 20.30.
Az állás: 1. KÖRMEND 8, 2. Keravnosz 7, 3. Brussels 5, 4. Balkan 4

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.27 13:37:40

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2018–2019-es alapszakaszának menetrendje.

2018.09.27 15:12:48

Kosárlabda nemzetisport.hu

A női kosárlabda NB I 2018–2019-es alapszakaszának menetrendje.

2018.09.28 09:23:57

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, GYŐRI FERENC

A címvédő Szolnok a legnagyobb favorit, a TF-nek óriási bravúr kell a bennmaradáshoz.

2018.09.12 08:26:39

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

Ivkovics Sztojan szerint idegenben is nyerhet a kosárválogatott a pénteki vb-selejtezőn.

2018.08.27 18:12:52

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott Govens Darrin helyére sokoldalú csapatjátékost kaparintott meg a bajnoki ezüstérmes Falco Ron Curry személyében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS