Férfi kosár: CR-ék is itt jártak – így készül a válogatott

GYŐRI FERENC (KAZANY)GYŐRI FERENC (KAZANY)
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 09:29
null
A tornának otthont adó kazanyi csarnok
A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő férfi kosárlabda-válogatottunk ma megkezdi a szereplését a kazanyi négycsapatos felkészülési tornán.

 

Labda nem kell, csak futunk!” – adta ki a reggeli edzés jelmondatát Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány, de nem gondolta teljesen komolyan, ez kiderült abból, hogy két perc múlva már pattogtak a játékszerek. Az most is világosan látszik, hogy fókuszban továbbra sem az aktuális felkészülési ellenfél játékának elemzése, vagy erősségeinek stabil levédése lesz, sokkal inkább a saját figurák gyakorlása – ami már az Európa-bajnoki csoportmérkőzéseket készíti elő. „Jobban mozogtok, mint vártam” – dicsért a kapitány, aztán fel is emelte a hangját. Mondandójának lényege az volt, hogy ha már ott vagyunk ezen az Eb-n, jussunk is tovább Isztambulba!

A hétvégi felkészülési tornának otthont adó Kazanyról csupa jót hallani, az 1.2 millió lakosú tatár nagyváros fejlődése szembeötlő, ráadásul igazi sportközpont lett. Az universiade és a vizes világbajnokság után jövőre a labdarúgó-vb bizonyos mérkőzéseinek is helyet ad majd. Idén nyáron a Konföderációs Kupát is elhozták ide, a magyar (meg a német és az izlandi) nemzeti csapatot vendégül látó négycsillagos szállodában vendégeskedett a német és a portugál futballválogatott is. Mindkét együttes játékosai dedikáltak egy labdát– Cristiano Ronaldo is –, mi több, Pepének még a dedikált fényképét is kiállította a hotel.

Pepe dedikált fényképe
Pepe dedikált fényképe

 

A KERET
Allen Rosco (Iberostar Tenerife, spanyol), Benke Szilárd (Zalakerámia ZTE KK), Csorvási Milán (Egis Körmend), Eilingsfeld János, Ruják András (Atomerőmű SE), Golomán György (UCLA Bruins, amerikai), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Kovács Péter, Tóth Ádám, Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj KK), Perl Zoltán (De Longhi Treviso, olasz), Pongó Máté, Wittmann Krisztián (KTE-Duna Aszfalt), Váradi Benedek (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)

FELKÉSZÜLÉSI TORNA, KAZANY

PÉNTEK
16.00: Oroszország–MAGYARORSZÁG
19.00: Izland–Németország
SZOMBAT
12.00: Németország–Oroszország
15.00: MAGYARORSZÁG–Izland
VASÁRNAP
11.30: Oroszország–Izland
14.30: Németország–MAGYARORSZÁG
A kezdési időpontok magyar idő szerint értendők.

A magyar válogatott további felkészülési programja:
Augusztus 19–20., Székesfehérvár: Magyarország–Izland (két mérkőzés)
Augusztus 24–26., Varsó: Magyarország, Anglia, Lengyelország, Irán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik