Férfi kosár BL: kulcsemberei nélkül sem okozott csalódást a Falco

FAZEKAS ZOLTÁN (Brindisi)FAZEKAS ZOLTÁN (Brindisi)
Vágólapra másolva!
2019.11.21. 17:22
null
A Falco kulcsemberei nélkül sem okozott csalódást (Fotó: Unger Tamás)
A Falco a kulcsemberei nélkül sem okozott csalódást az olasz Brindisi otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában, igaz, valós győzelmi esélye nem volt.

 

Gasper Okorn mosolyogva távozott a meccs utáni hivatalos sajtótájékoztatóról, miközben az olasz újságírók tisztelettel gratuláltak neki és csapatának, amely ugyan 98–92-re kikapott Brindisiben szerda este, ám tisztességgel helytállt. A Falco negyedik vereségét szenvedte el a D-csoportban, ami már csak azért sem számít meglepetésnek, mert az olasz bajnokság jelenlegi második helyezettjének vendégeként a magyar bajnoknál magasabban jegyzett gárdák is kikaptak a kék-fehérek otthonában.

Ha pedig azt is hozzátesszük, hogy a szombathelyieknél három kulcsemberből kettő egyáltalán nem játszhatott, egy pedig kisebb sérülése ellenére is remekelt, akkor tényleg jár a kalaplengetés a sárga-feketéknek. Váradi Benedek csapatkapitány (hajlítóizom-sérülés) és Perl Zoltán (ágyékproblémák) sem tudta vállalni a játékot, míg az amerikai Juvonte Reddic a dobókezén lévő hüvelykujjában keletkezett szalaghúzódás ellenére is ragyogóan teljesített, igaz, látszott rajta, zavarja a bekötött ujj.

Filipovity Markó, a Falco magasbedobója
„Összességében helytálltunk, az első negyedet jól is kezdtük, vezettünk is többször. A második negyedben kerültünk hullámvölgybe, akkor puhán védekeztünk, és 22 pontos hátrányban is voltunk már. A találkozó hátralévő részében ezt próbáltuk ledolgozni, s mire ténylegesen lőtávolba kerültünk, vége lett a meccsnek. Váradi és Perl nélkül a hatpontos vereség tulajdonképpen jó eredménynek számít, főleg idegenben. Jó meccset játszottunk, pici szerencsével meglepetést is szerezhettünk volna.”

Attól függetlenül, hogyan állunk ki egy meccsre, mindig a győzelemre törekszünk, most sem volt másképp – mondta a késői vacsorát követően Ron Curry, a Falco amerikai hátvédje, aki 15 ponttal és hét gólpasszal csapata egyik legjobbja volt. – Nehéz volt így egy ilyen kitűnő gárda ellen játszani, hiszen nyolc játékosra szűkült a rotációnk. De jól mutatja az együttes tartását, hogy tetemes hátrányban sem estünk össze. Mindenki tudja, egy meccs alatt bármely csapatnak lehet egy-két kiemelkedő vagy pocsék periódusa. A második negyedben rosszul játszottunk, tény, de fordulás után javítottuk az addigi hibák nagy részét, megtaláltuk a saját ritmusunkat, s megmutattuk, ebben a felállásban is felvesszük az olaszokkal a versenyt.”

A klubhoz a szezon közben visszatérő Curry – az előző idényben alapember lett a klub második bajnoki címét megszerző gárdának, ám a nyáron a lett Rigához igazolt, hogy aztán októberben ismét csatlakozzon a Falcóhoz – jól fogta össze a meccs végén hat pontra felkapaszkodó, s a Brindisit kissé elbizonytalanító magyar együttest.

A hajrában visszajöttünk a meccsbe, de sajnos elkövettünk néhány hibát – én is eladtam a labdát az egyik támadásunknál –, így reális esély nem maradt az egyenlítésre – ismerte el a 26 éves hátvéd. – Ám óriásit harcoltunk, a körülményeket figyelembe véve helyt álltunk. Bárkivel pariban tudunk lenni, ezt most is bizonyítottuk. Hiszünk magunkban, s ez a meccs is megmutatta, nem véletlenül. Egy átlagos napon nem kapunk ennyi pontot, s a 92 dobottal nyerünk. Talán ha még két perccel tovább tart a meccs, akkor győzhettünk volna...”

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 6. FORDULÓ
HAPPY CASA BRINDISI (olasz)–FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 98–92 (28–23, 25–16, 26–26, 19–27)
Brindisi, 3500
néző. V: Krejic (szlovén), Vulic (horvát), Bissuel (francia)
BRINDISI: BANKS 9/3, THOMPSON 14/3, Martin 9/3, STONE 19/3, Brown 11. Csere: Radoszavljevics 10/3, Gaspardo 8/6, Zanelli 7/3, CAMPOGRANDE 11/6, Iannuzzi. Edző: Francesco Vitucci
FALCO: Hooker 8, CURRY 15/9, BENKE 15/9, FILIPOVITY 17/3, REDDIC 22. Csere: Washington 11/9, Lake 4, Krivacsevics. Edző: Gasper Okorn
Az eredmény alakulása. 2. perc: 4–5. 6. p.: 19–13. 8. p.: 21–19. 9. p.: 26–19. 12. p.: 36–23. 16. p.: 46–26. 18. p.: 51–29. 20. p.: 51–39. 22. p.: 55–48. 25. p.: 64–50. 28. p.: 74–58. 32. p.: 79–69. 34. p.: 88–71. 36. p.: 88–79. 40. p.: 95–88
MESTERMÉRLEG

Francesco Vitucci:
– Fontos győzelmet arattunk, mert a hazai meccseinket meg akarjuk nyerni a továbbjutáshoz. Jól küzdött a Falco, de sajnos mi is ludasak vagyunk abban, hogy tekintélyes előnyünk után csaknem nagyon szoros lett a vége. Sok volt az eladott labdánk.
Gasper Okorn: – A Brindisi megérdemelte a győzelmet, de mi is nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Idegenben 92 pontot dobni derék dolog, de 98-at kapni sok. Rotációs gondjaink voltak két alapjátékosom sérülése miatt, s az sem könnyített a dolgunkat, hogy mínusz húsz pontról kellett visszakapaszkodnunk. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, de az összkép nem volt rossz, mert volt tartása a csapatomnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik