Férfi kosár: Báder elszánt magyar válogatottat ígért Portugália ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.08.17. 12:01
Címkék
Az eddigi két vereség ellenére elszántan várja, a csütörtöki, portugálok elleni folytatást Báder Márton, az Európa-bajnoki pótselejtezőben szereplő magyar férfi kosárlabda-válogatott centere.

A Portugáliában 71–66-ra, majd pénteken Szolnokon a finnektől 75–73-ra alulmaradt együttes egyik legrutinosabb játékosa hangsúlyozta, hogy a társaságot nem törte meg a balul sikerült rajt.

„Minden sportembert megviselnek a kudarcok, ráadásul a finnek elleni egy nyerhető meccs volt, de pozitívan kell hozzáállni a folytatáshoz, ki kell javítani a hibákat" – nyilatkozta szerdán a távirati irodának.

„Az elvesztett harmadik negyed mindkét mérkőzésen kritikusnak bizonyult, ennek talán pszichés okai vannak. A két ellenfél közül egyértelműen a finnek a jobbak, és ha holnap legalább hat ponttal verjük a portugálokat, akkor a végelszámolásnál a mi javunkra billenhet az egymás elleni mérleg."

Saját teljesítményéről a 30 éves, 212 centis Báder kifejtette: nem elégedett önmagával, néha nem találja a helyét a pályán, ráadásul faultproblémái is akadtak.

„Mindez azonban másodlagos, most az a lényeg, hogy hozzuk a következő meccset. Elszántak vagyunk" – tette hozzá.

AZ EB-PÓTSELEJTEZŐ EDDIG EREDMÉNYEI ÉS TOVÁBBI MENETRENDJE
Portugália–Magyarország 71–66
Magyarország–Finnország 73–75
Finnország–Portugália 68–56
Magyarország–Portugália Szolnok, augusztus 18. (csütörtök), 19
Finnország–Magyarország Helsinki, augusztus 21. (vasárnap), 19
Portugália–Finnország Coimbra, augusztus 24. (szerda), 21.30
A pótselejtezőből az első két csapat jut tovább, a legjobb a C-csoportba kerül (Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Horvátország, Montenegró, Görögország mellé), míg a második az A jelű hatosba (Lengyelország, Nagy-Britannia, Törökország, Litvánia, Spanyolország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik