Férfi kosárlabda: az elnökség elé kerülhet Ivkovics ügye

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.03. 16:16
null
A szövetségi elnökség elé kerülhet Ivkovics ügye a kaposvári szerepvállalás kapcsán (Fotó: Koncz György)
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) hivatalos honlapján jelezte, az elnökség elé kerülhet Ivkovics Sztojan ügye a kaposvári szerepvállalással kapcsolatosan.

Mint ismert, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szakmai igazgatóként tevékenykedik az NB I-ben gyengélkedő Kaposvári KK-nál, s nemrég jött a hír, hogy a kispadra is leül a somogyi klubnál. Kiderült: ez ütközik a kapitányi szerződésben foglaltakkal.

„A férfi és a női szövetségi kapitány esetében is az volt az elnökség kikötése, hogy nem lehetnek klubedzők, nem végezhetnek szakmai munkát a női, illetve a férfi élvonalban, a díjazásuk ennek megfelelően került megállapításra. Ezt a szerződés egyértelműen rögzíti. Ha ez a körülmény megváltozik, a január végi elnökségi ülésen napirendre kell tűzni a szerződés, illetve a díjazás módosításának kérdését” – olvasható a hunbasket.hu oldalon Bodnár Péter, a szövetség főtitkárának tájékoztatása.

Bodnár szerint a januári ülésen két forgatókönyv lehetséges: csökkentik Ivkovics megbízási díját vagy újragondolják, hogy ezekkel a feltételekkel milyen kapitánnyal képzelik el a jövőt…

A DEAC elleni bajnoki előtt Ivkovics Sztojan is megszólalt és elmondta, nem aggódik a szövetség elnökségének vizsgálata miatt.

„Én 54 évesen már csak az egészségemért aggódom. Nyolc éve a szövetségnél vagyok, normális a kapcsolatunk. Remélem, meg tudjuk oldani a fennálló helyzetet. Eddig is mindent sikerült megoldanunk. Az MKOSZ felettem van, ők döntenek” – szögezte le a kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik