T. D. 2020.01.03 16:16 Frissítve: 2020.01.04 08:10

Férfi kosárlabda: az elnökség elé kerülhet Ivkovics ügye

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) hivatalos honlapján jelezte, az elnökség elé kerülhet Ivkovics Sztojan ügye a kaposvári szerepvállalással kapcsolatosan.

A szövetségi elnökség elé kerülhet Ivkovics ügye a kaposvári szerepvállalás kapcsán (Fotó: Koncz György)

Mint ismert, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szakmai igazgatóként tevékenykedik az NB I-ben gyengélkedő Kaposvári KK-nál, s nemrég jött a hír, hogy a kispadra is leül a somogyi klubnál. Kiderült: ez ütközik a kapitányi szerződésben foglaltakkal.

„A férfi és a női szövetségi kapitány esetében is az volt az elnökség kikötése, hogy nem lehetnek klubedzők, nem végezhetnek szakmai munkát a női, illetve a férfi élvonalban, a díjazásuk ennek megfelelően került megállapításra. Ezt a szerződés egyértelműen rögzíti. Ha ez a körülmény megváltozik, a január végi elnökségi ülésen napirendre kell tűzni a szerződés, illetve a díjazás módosításának kérdését” – olvasható a hunbasket.hu oldalon Bodnár Péter, a szövetség főtitkárának tájékoztatása.

Bodnár szerint a januári ülésen két forgatókönyv lehetséges: csökkentik Ivkovics megbízási díját vagy újragondolják, hogy ezekkel a feltételekkel milyen kapitánnyal képzelik el a jövőt…

A DEAC elleni bajnoki előtt Ivkovics Sztojan is megszólalt és elmondta, nem aggódik a szövetség elnökségének vizsgálata miatt.

„Én 54 évesen már csak az egészségemért aggódom. Nyolc éve a szövetségnél vagyok, normális a kapcsolatunk. Remélem, meg tudjuk oldani a fennálló helyzetet. Eddig is mindent sikerült megoldanunk. Az MKOSZ felettem van, ők döntenek” – szögezte le a kapitány. 

2020.02.25 22:07:37

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

Továbbra sem tudni, hogy az elmúlt napokban megnyert két Eb-selejtező volt-e az utolsó két meccse.

2020.02.25 21:02:21

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Határ Bernadett egy forrongó WNBA-be érkezhet, ha az idény előtti edzőtáborozáson bekerül az Indiana szűk keretébe. S erre jó esélye van.

2020.02.24 22:13:47

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Naná, hogy megnyerte mindkét mérkőzést.

2020.02.23 16:34:11

Kosárlabda BOBORY BALÁZS (Zaporizzsja), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Allen Rosco volt a végén a nyerőember • Az utolsó két másodperc hosszú percekig tartott.