GYŐRI FERENC (Belgrád) 2018.09.08 12:06 Frissítve: 2018.09.08 18:32

Férfi kosár: Allen Rosco nem játszhat a vb-selejtezőkön

Egyik meghatározó játékosát nélkülöznie kell Ivkovics Sztojannak a Hollandia és az Olaszország elleni tétmérkőzéseken. Válogatottunk este az olimpiai és Európa-bajnoki ezüstérmes Szerbiával találkozik Belgrádban.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szombat este Belgrádban lép parkettre

 

Amellett, hogy szakadó eső szomorította Belgrád népét szombat reggel, a magyar férfi kosárlabda-válogatott nem úszta meg ennyivel. A szerb nemzeti együttessel (meg a férfi röplabdázókkal) közösen elfogyasztott reggeli közben érkezett a hír Plézer Gábor technikai vezetőtől, hogy Allen Rosco eltörte a kezét, így Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány nem számíthat Japánban játszó idegenlégiósára a hollandok (szeptember 14.) és az olaszok (szeptember 17.) elleni világbajnoki selejtezőkön.

Hogy a két erőcsatár, vagyis Allen és a jelenleg vállsérülése miatt pihenő Juhos Levente közül melyikük a pechesebb, azt nehéz eldönteni. A 25 éves magyar-amerikai játékos tavaly lábtörés miatt kényszerült hosszabb kihagyásra, idén tavasszal a csuklója törött el, míg Juhos jobb bokáját kétszer is megműtötték az elmúlt háromnegyed évben.

Allen sérülésével fontos láncszem esett ki tehát a nemzeti csapat keretéből, de Juhos felépülhet, és bevetésre készen áll Golomán György, aki az elmúlt négy évben az amerikai egyetemi bajnokságban pallérozódott, mi több, az NBA júniusi draftján is részt vett.

Rátermettségét a 19 órakor kezdődő, zárt kapus Szerbia–Magyarország felkészülési találkozón bizonyíthatja, amelyen a többségében fiatal játékosokat felvonultató magyar válogatott igazi sztárcsapat ellen próbál helytállni.

A magyar együttes 11 órától edzéssel hangolt az esti erőpróbára, közvetlenül a szerbek után. Ami jó hír, hogy aki itt van a mieink közül, egészséges. A jugoszláv kosárlabdázás atyjáról, Alekszandar Nikolicsról elnevezett korábbi Pionír Csarnok külsejében a szocialista realizmus legmerészebb elképzelései testesülnek meg. Lelátója nagyon meredek, nézők nélkül, teljesen üresen meglehetősen nyomasztó benyomást kelt az aréna, amely ha benépesül szurkolókkal, bizonyosan fantasztikus atmoszférát nyújt – ezt azonban nem szombat este tapasztalhatjuk meg.

A SZERBEK ELLEN KÉSZÜLŐ MAGYAR KERET
Benke Szilárd, Kovács Péter (mindkettő Szolnoki Olaj KK), Eilingsfeld János, Ruják András (mindkettő Atomerőmű SE), Filipovity Márkó, Lukács Norbert, Takács Milán (mind Alba Fehérvár), Golomán György, Meleg Gergő (mindkettő klub nélküli), Horti Bálint (PVSK-Veolia), Karahodzsics Kemal (KTE-Duna Aszfalt), Somogyi Ádám (Aquimisa Laboratorios Zamorano, spanyol)

2019.05.04 22:52:15

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Őrült lenne? Biztosan nem. Megszállott? Egyértelműen.

2019.04.25 23:44:24

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Íniguez rögtönzött diagnózisában lapidáris egyszerűséggel varrt minden felelősséget jelenlegi munkaadója nyakába.

2019.04.19 20:40:36

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

Egyáltalán nem zavarja, hogy mindenkinek az az egy dobás jut eszébe a neve hallatán. Kosárlabdázóként és sportvezetőként is kerek pályafutásra lehet büszke.

2019.04.14 15:29:21

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN, GYŐRI FERENC (Sopron)

A cseh USK Praha végig vezetett, és tizenegy ponttal győzött.

2019.04.11 21:03:10

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN, GYŐRI FERENC (SOPRON)

A magyar együttes bombaerős Jekatyerinburgtól kapott ki a hazai rendezésű final four első napján.