HIRDETÉS
TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU) 2016.08.01 17:54 Frissítve: 2016.08.01 20:57

Férfi kosár: a Barcelonában folytatja a magyar játékos – sajtóhír

Külföldi hírforrások szerint a Barcelona megegyezett a Laboral Kutxával, így Hanga Ádám a következő idénytől a gránátvörös-kékeknél kosárlabdázik.

Hanga Ádámért állítólag bejelentkezett a Barcelona (Fotó: AFP)

 

A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Varlasz Nikosz azt jelentette az Eurohoopsnak, hogy értesülései szerint a spanyol bajnokság legjobb védőjének választott Hanga Ádámot szerződtette Alex Abrines helyére a Barcelona kosárlabdacsapata. A gránátvörös-kékek megegyeztek a Laboral Kutxával a magyar kiválóság kivásárlási áráról.

A hírek szerint a vitóriai klub készpénzt kap Hangáért, plusz a focit is belekeverték a dologba – a Deportivo Alavést és a Laboralt is Josean Querejeta birtokolja, így előbbiek egy vagy két játékost kapnak a Barcelona labdarúgócsapatától. Nem teljesen szokatlan az ilyen üzlet, az idei drafton elkelő Furkan Aldemirért három focistát adott öt évvel ezelőtt a Galatasaray a Karsiyakának egy török forrás szerint, bár Varlasz a cikkében azt írja, hogy ez az első ilyen alkalom, hogy egy kosarasért focistákat adnak.

A hírek szerint az utóbbi napokban tárgyaltak Hangáék a Laboral Kutxával a megegyezésről – 10 napja volt már szó a Barcelona érdeklődéséről, mostanra pedig valósággá vált az üzlet. Az európai szinten is klasszisnak számító játékos állítólag többéves szerződést köt a Barcával, ám minden nyáron lesz benne NBA-s kilépési lehetőség.

2019.02.17 23:23:41

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY.Egy ilyen győzelem még inkább összekovácsol egy társaságot.

2019.02.11 21:55:33

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A (női) kosárlabda elsődlegesen iskolai sport, minőségi egyetemi kosárlabdázás híján azonban kimarad az a lépcsőfok, amely az átmenetet jelentené az utánpótlásból a profik közé tartóknak.

2019.01.24 00:33:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A klubok vagy éppen a játékosok az ilyen esetekben nem mérik fel, hogy a bezárkózással nem építenek és óvnak, hanem rombolnak: tekintélyt, nimbuszt, presztízst, szavahihetőséget.

2019.01.22 23:34:24

Kosárlabda THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A legmenőbbek, LeBron James, James Harden, Russell Westbrook vagy Stephen Curry karrierje itthonról is nyomon követhető, de próbálta volna meg valaki fél évszázaddal ezelőtt Magyarországról figyelemmel kísérni a naprakész statisztikákat.

2019.01.15 23:50:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Helló, Európa, megint itt vagyunk!