TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU) 2016.08.01 17:54 Frissítve: 2016.08.01 20:57

Férfi kosár: a Barcelonában folytatja a magyar játékos – sajtóhír

Külföldi hírforrások szerint a Barcelona megegyezett a Laboral Kutxával, így Hanga Ádám a következő idénytől a gránátvörös-kékeknél kosárlabdázik.

Hanga Ádámért állítólag bejelentkezett a Barcelona (Fotó: AFP)

 

A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Varlasz Nikosz azt jelentette az Eurohoopsnak, hogy értesülései szerint a spanyol bajnokság legjobb védőjének választott Hanga Ádámot szerződtette Alex Abrines helyére a Barcelona kosárlabdacsapata. A gránátvörös-kékek megegyeztek a Laboral Kutxával a magyar kiválóság kivásárlási áráról.

A hírek szerint a vitóriai klub készpénzt kap Hangáért, plusz a focit is belekeverték a dologba – a Deportivo Alavést és a Laboralt is Josean Querejeta birtokolja, így előbbiek egy vagy két játékost kapnak a Barcelona labdarúgócsapatától. Nem teljesen szokatlan az ilyen üzlet, az idei drafton elkelő Furkan Aldemirért három focistát adott öt évvel ezelőtt a Galatasaray a Karsiyakának egy török forrás szerint, bár Varlasz a cikkében azt írja, hogy ez az első ilyen alkalom, hogy egy kosarasért focistákat adnak.

A hírek szerint az utóbbi napokban tárgyaltak Hangáék a Laboral Kutxával a megegyezésről – 10 napja volt már szó a Barcelona érdeklődéséről, mostanra pedig valósággá vált az üzlet. Az európai szinten is klasszisnak számító játékos állítólag többéves szerződést köt a Barcával, ám minden nyáron lesz benne NBA-s kilépési lehetőség.

2020.09.20 00:42:19

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Soha ennyi kihívással nem találkoztak versenyzők, edzők, sportvezetők, mint manapság. Reménykedem, hogy minden protokoll legalább olyan sikeres lesz, mint az NBA által megalkotott szabályrendszer.

2020.08.18 16:28:49

Kosárlabda L. P. I.

Kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet, továbbá három Euroliga-final fourt jegyzett a PVSK edzőjeként.

2020.07.06 17:40:46

Kosárlabda VINCZE SZABOLCS

Musimbe Dávid Dennist, a Dumaszínház humoristáját még a menyasszonya is a kosárlabdához köti.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.