Férfi kosár: a Barcelonában folytatja a magyar játékos – sajtóhír

2016.08.01. 17:54
null
Hanga Ádámért állítólag bejelentkezett a Barcelona (Fotó: AFP)
Külföldi hírforrások szerint a Barcelona megegyezett a Laboral Kutxával, így Hanga Ádám a következő idénytől a gránátvörös-kékeknél kosárlabdázik.

 

Varlasz Nikosz azt jelentette az Eurohoopsnak, hogy értesülései szerint a spanyol bajnokság legjobb védőjének választott Hanga Ádámot szerződtette Alex Abrines helyére a Barcelona kosárlabdacsapata. A gránátvörös-kékek megegyeztek a Laboral Kutxával a magyar kiválóság kivásárlási áráról.

A hírek szerint a vitóriai klub készpénzt kap Hangáért, plusz a focit is belekeverték a dologba – a Deportivo Alavést és a Laboralt is Josean Querejeta birtokolja, így előbbiek egy vagy két játékost kapnak a Barcelona labdarúgócsapatától. Nem teljesen szokatlan az ilyen üzlet, az idei drafton elkelő Furkan Aldemirért három focistát adott öt évvel ezelőtt a Galatasaray a Karsiyakának egy török forrás szerint, bár Varlasz a cikkében azt írja, hogy ez az első ilyen alkalom, hogy egy kosarasért focistákat adnak.

A hírek szerint az utóbbi napokban tárgyaltak Hangáék a Laboral Kutxával a megegyezésről – 10 napja volt már szó a Barcelona érdeklődéséről, mostanra pedig valósággá vált az üzlet. Az európai szinten is klasszisnak számító játékos állítólag többéves szerződést köt a Barcával, ám minden nyáron lesz benne NBA-s kilépési lehetőség.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek