TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU) 2016.08.01 17:54 Frissítve: 2016.08.01 20:57

Férfi kosár: a Barcelonában folytatja a magyar játékos – sajtóhír

Külföldi hírforrások szerint a Barcelona megegyezett a Laboral Kutxával, így Hanga Ádám a következő idénytől a gránátvörös-kékeknél kosárlabdázik.

Hanga Ádámért állítólag bejelentkezett a Barcelona (Fotó: AFP)

 

A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Varlasz Nikosz azt jelentette az Eurohoopsnak, hogy értesülései szerint a spanyol bajnokság legjobb védőjének választott Hanga Ádámot szerződtette Alex Abrines helyére a Barcelona kosárlabdacsapata. A gránátvörös-kékek megegyeztek a Laboral Kutxával a magyar kiválóság kivásárlási áráról.

A hírek szerint a vitóriai klub készpénzt kap Hangáért, plusz a focit is belekeverték a dologba – a Deportivo Alavést és a Laboralt is Josean Querejeta birtokolja, így előbbiek egy vagy két játékost kapnak a Barcelona labdarúgócsapatától. Nem teljesen szokatlan az ilyen üzlet, az idei drafton elkelő Furkan Aldemirért három focistát adott öt évvel ezelőtt a Galatasaray a Karsiyakának egy török forrás szerint, bár Varlasz a cikkében azt írja, hogy ez az első ilyen alkalom, hogy egy kosarasért focistákat adnak.

A hírek szerint az utóbbi napokban tárgyaltak Hangáék a Laboral Kutxával a megegyezésről – 10 napja volt már szó a Barcelona érdeklődéséről, mostanra pedig valósággá vált az üzlet. Az európai szinten is klasszisnak számító játékos állítólag többéves szerződést köt a Barcával, ám minden nyáron lesz benne NBA-s kilépési lehetőség.

2019.07.15 22:11:05

Kosárlabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Mindenkinek vannak emlékei arról, amikor nüanszokon múlott a kiemelkedő diadal. Hogy magyar szokás-e, nem tudom, de többnyire az marad meg az emlékezetben, amikor nem sikerült.

2019.07.12 20:21:54

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

Egy Budapestről induló, Londonban révbe érő család története, amelyen átrobogott a történelem.

2019.07.12 23:23:27

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

ALAPVONAL. Fekete Margitnak esélye sem volt a múltjából megélni, sportolni azért próbált, de a manchesteri egyetem férfi kosáregyüttesénél edzegetve túl keménynek, a női gyephokicsapatnál pedig túl gyorsnak, túl profinak találták játékostársai.

2019.07.09 10:37:40

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

A női kosarasok kapitánya szerint a csapat minden szituációban kitartónak és egységesnek bizonyult az Eb-n.