Elképesztő! Clevelandben is nyert, már 3–0-ra vezet a GSW

Vágólapra másolva!
2017.06.08. 07:47
null
Kevin Durant (középen) és társai a diadal küszöbén (Fotó: nba.com)
Mindent megtett saját közönsége előtt a Cleveland, LeBron James és Kyrie Irving együtt beszórt 77 pontot, de így sem tudta legyűrni a Warriorst – Kevin Durant vezetésével behúzta a hajrát és a mérkőzést (118–113) a vendégcsapat, így már 3–0-ra vezet az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjében.

 

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

CLEVELAND CAVALIERS–GOLDEN STATE WARRIORS 113–118

Ez sem volt elég. Elképesztő meccset hozott a Cavs két szupersztárja: az első félidőben LeBron James, a másodikban inkább Kyrie Irving volt tarthatatlan – előbbi 39 ponttal (15/27 mezőnyből, 11 pattanó, 9 gólpassz), utóbbi 38 egységgel (16/29 mezőnyből) zárt, rengeteg nehéz dobást értékesítettek és folyamatos nyomás alatt tartották a vendégeket. A védekezés ugyan az első félidőben nem igazán volt rendben clevelandi oldalon, de a fordulás után ezt is sikerült többé-kevésbé rendezni, és el is lépett a gárda, sőt még a negyedik negyed nagy részében is hat-hét ponttal vezetett. Az utolsó három percben azonban megtört a hazaiak lendülete és ebben a kulcsfontosságú időszakban már egyáltalán nem szereztek pontot (!), innentől 0/8-as mezőnymutatót hoztak, miközben a túloldalon előbb érkezett Steph Curry, aztán Kevin Durant – utóbbi triplája jelentette a fordulatot negyvenöt másodperccel a vége előtt. Így végül hiába játszott emberfelettit a két vezér, hiába került elő JR Smith (5/10 tripla), hiába harcolt óriásit Kevin Love (13 pattanó, 6 labdaszerzés), ez sem volt elég – messze most játszott legjobban eddig a Cavs, de ez sem ért győzelmet. A párharc ezzel clevelandi szempontból 0–3, tehát gyakorlatilag eldőlt – a tavalyi eseményekre tekintettel nem írjuk le, hogy bajnok a Warriors, de…

Verhetetlen a Golden State? Ezen a meccsen tényleg „nem szabadott volna” nyerniük a vendégeknek, akkorát játszott és annyira az életéért küzdött a Cavs, mégis behúzta a kulcsfontosságú, valószínűleg döntő jelentőségű győzelmet a GSW. Az első félidőben ők is parádés támadójátékot mutattak be, a fordulás után viszont inkább erőlködtek, több volt az egyéni játék, a rossz vállalás és természetesen eltűnt az extra dobóforma – a hajrában mégis jött egy gyilkos Durant-tripla James arcába, amellyel valószínűleg eldöntötte a finálét és talán saját MVP-címét is. Ő végül 31 ponttal (ebből 14 a negyedik negyedben, 10/18 mezőnyből, 4/7 tripla) zárt, mellette Klay Thompson is eljutott 30-ig (11/18 mezőnyből, 6/11 tripla), de Steph Curry (26 pont, 13 pattanó, 6 gólpassz, 1 eladott labda) is kiemelendő – sőt a rendkívül sokoldalú Green, Iguodala párost is említsük meg. A Warriors ezzel egészen hihetetlen szériában van most már, hiszen továbbra is veretlen a rájátszásban, 15–0-ra áll idén, ami természetesen NBA-rekord - két nap múlva akár be is fejeződhet a szezon.

A Cavaliers legjobb dobói: James 39/12, Irving 38, Smith 16/15
A Warriors legjobb dobói: Durant 31/12, Thompson 30/18, Curry 26/15

NBA, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Cleveland Cavaliers–Golden State Warriors 113–118
(32–39, 29–28, 33–22, 19–29)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik