A Clippers elbukott Detroitban, a GSW a liga élén

ADORJÁN ISTVÁN, HEGEDŰS RÓBERT, GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)ADORJÁN ISTVÁN, HEGEDŰS RÓBERT, GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)
Vágólapra másolva!
2016.11.26. 09:02
null
Blake Griffinék meglepő vereséget szenvedtek Detroitban (Fotó: Reuters)
Meglepő vereségbe futott bele a Los Angeles Clippers a Detroit Pistons otthonában így a Lakerst ismét megverő Warriors állt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) élére. A címvédő Cleveland húsz triplát süllyesztett el és közel negyven pontot vert a Dallasra, hosszabbításban nyert az OKC és a Knicks, meglepetésre kikapott a Miamitól a Memphis, a Spurs győzelmi szériája viszont Bostonban sem szakadt meg.

 

Detroit Pistons–Los Angeles Clippers 108–97

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Hatalmas bravúr. Az idegenben eddig veretlen és a liga élén álló Clipperst nem kis tett volt legyőzni Van Gundy csapatától, főleg úgy, hogy pár hete hatalmas zakót kaptak Chris Pauléktól. Ezúttal már az első negyedben átgázoltak a vendégeken és tíz pont feletti előnyt építettek ki, bár ebből egyszer felállt a Clippers, a harmadik játékrészben megint a húsz egységet közelítette a különbség. Még ebből is visszakapaszkodtak Griffinék, de a záró etapot ismét megnyomta a Detroit, és egy 15-2-es rohammal eldöntötte a találkozót. A remek csapatvédekezés mellett uralták a festéket is, támadásban pedig nagyon kiegyensúlyozott, hatékony játékot műveltek, a playmaker a 16 pontos, 10 gólpasszos Caldwell-Pope volt – ráadásul a kispad is villogott és Drummond faultproblémáit is elbírták.

Nem ültek a játékok. Chris Paul hiába zárt 15 gólpasszal, a nagyszünet után egyetlen pontot sem szerzett, ráadásul most a kispad sem tudott igazi lendületet adni – nyoma sem volt a sokszor látott elsöprő támadójátéknak. A korán beszedett nagy hátrány is rányomta a bélyegét Doc Rivers csapatának játékára, amely kint (7/21 tripla) és bent (36–48 a festékből, 32–42-re elveszített lepattanózás) sem tudott ellenfele fölé nőni. Azt sem tudták kihasználni, hogy Drummond és Morris is sokat ült az első félidőben, a negyedik negyedben pedig képtelenek voltak megújulni elöl – nem jöttek ki a figurák, kevés volt a jó dobóhelyzet és ezúttal senkitől sem érkezett igazán extra teljesítmény. Idei harmadik vereségével elveszítette első helyét a Clippers.

A Pistons legjobb dobói: Marc. Morris 17/3, Drummond 16, Smith 16/6, Caldwell-Pope 16/12
A Clippers legjobb dobói: Griffin 24/3, Redick 24/9, Crawford 14/3

Los Angeles Lakers–Golden State Warriors 85–109

Húzóemberek nélkül nehéz. D'Angelo Russell a térde, Julius Randle a csípője miatt hiányzott a Lakersből, nélkülük semmi esélye nem volt a hazaiaknak. Az első negyed után 10 pontos hátrányban voltak, és bár dicséretesen küzdöttek, 35 százalékos mezőnymutatóval és 5 bedobott triplával nem lehet nyerni a GSW ellen. A Los Angeles az ígéretes szezonkezdet után már 50 százalék alatt van (8–9), de abból erőt meríthetnek, hogy nem a játékuk minősége, hanem „csak" a csapat egészsége romlott le.

Majdnem drága győzelem volt. A nagy pontszóró trió, Durant, Curry és Thompson alapvetően könnyedén oldotta meg a kötelező házi feladatot, a pad különösebb extrájára sem volt szükségük, Draymond Green miatt azonban aggódhatnak. Az erőcsatár remek estéjét (12 pont, 8 pattanó, 4 gólpassz, 3 labdalopás 26 perc alatt) beárnyékolja, hogy saját csapattársa, Ian Clark esett rá a bal bokájára – bár Green a meccs után azt mondta, hogy reménykedik, hogy nem kell meccset kihagynia, élőben nem tűnt ilyen enyhének az eset.

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 20/12, Williams 13, Nance 11.
A Warriors legjobb dobói: Durant 29/9, Curry 24/12, Thompson 18/3.

A TÖBBI MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA LEHET OLVASNI.

NBA
ALAPSZAKASZ

Boston Celtics– San Antonio Spurs 103–109
Orlando Magic–Washington Wizards 91–94
Cleveland Cavaliers
–Dallas Mavericks 128–90
Detroit Pistons
–Los Angeles Clippers 108–97
New York Knicks–
Charlotte Hornets 113–111
Philadelphia 76ers– Chicago Bulls 89–105
Indiana Pacers
–Brooklyn Nets 118–97
Memphis Grizzlies–Miami Heat 81–90
Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 99–105
Utah Jazz
–Atlanta Hawks 95–68
Denver Nuggets–Oklahoma City Thunder 129–132 – hosszabbítás után
Phoenix Suns–Minnesota Timberwolves 85–98
Portland Trailblazers
–New Orleans Pelicans 119–104
Los Angeles Lakers–Golden State Warriors 85–109
Sacramento Kings–Houston Rockets 104–117

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik