Durant és Curry is villogott, GSW-sikerrel indult a döntő

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 08:32
null
Steph Curryvel nem tudott mit kezdeni a Cleveland (Fotó: Twitter)
Könnyed Warriors-győzemmel indult az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) idei nagydöntője, az oaklandiek a harmadik negyed elején átrohantak a Clevelanden és elsőre megvédték a hazai pályájukat.

 

Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 113–91

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

A harmadik negyedben dőlt el. Kissé idegesen kezdtek a csapatok, az első támadásoknál rengeteg volt a hiba, a kihagyott könnyű dobás, de aztán Kevin Durant és LeBron James szépen megnyugtatta a feleket, majd hozzászólt Steph Curry és Kyrie Irving is. Az első negyed hajrájától azért már kissé felülkerekedett a Warriors, de tíz pont fölé nem tudta növelni előnyét, félidőben nyolc volt közte, igaz, ekkor már azért bőven potyogtak a kosarak és egyáltalán nem lehetett panasz a látványra. A fordulás után viszont már nem sokat kérdezett a GSW, jött egy tripla Duranttől, kettő Currytől, a hazai alakulat 13–0-s futása pedig tulajdonképpen el is döntötte a győztes kilétét – innen még egyszer közelebb kapaszkodott a Cavaliers, de alapvetően már végig húsz pont körül mozgott a távolság. A gyorsabb, pontosabb Golden State-nél Durant végül 38 ponttal (14/26 mezőnyből), 8-8 lepattanóval és gólpasszal, eladott labda nélkül zárt, Curry pedig 28 pontos (11/22 mezőnyből, 6/11 tripla), 10 gólpasszos dupla-duplát gyártott - ezúttal az is belefért, hogy Klay Thompson vállalhatatlan dobóformát (3/16 mezőnyből, hat pont) mutasson.

Ennél sokkal több kell. Elsősorban védekezésben voltak nagyon komoly gondjai a Clevelandnek, eleinte a leindításokat és főleg a festéket voltak képtelenek levédekezni, majd a második félidőben a kinti dobásokra nem értek oda - sem Kevin Duranttel, sem Steph Curryvel nem tudtak mit kezdeni. Ezt tetézte, hogy támadásban meg sem közelítették azt a szintet, amit várhattunk tőlük, LeBron James messze kiemelkedett (25 pont, 15 pattanó, 8 gólpassz) csapatából, de ő is eladott nyolc labdát, Kyrie Irvingnek gyakorlatilag semmilyen pozitív hatása nem volt a meccsre a 22 mezőnykísérletből szerzett 24 pontja ellenére, Kevin Love a 21 lepattanója és a három blokkja mellett a dobással azért megszenvedett, a többiek pedig értékelhetetlent hoztak – a 35 százalékos mezőnymutató nem az, amivel ez a Cleveland meccset tud nyerni. Szintén komoly különbséget jelentett, hogy a meccs végén 4–20 volt az eladott labdák száma, a hazaiak borzasztóan vigyáztak a játékszerre, míg a Cavs egyáltalán nem – leindításból végül 27–8-ra, a festékből 56–30-ra nyert a Warriors.

A Warriors legjobb dobói: Durant 38/9, Curry 28/18, Green 9/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 28/6, Irving 24/9, Love 15/9

NBA, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ
Golden State Warriors (1.)
–Cleveland Cavaliers (2.) 113–91
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0.

SZAVAZÁS

Ki nyeri az NBA döntőjét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik