Busztragédia: törések, zúzódások - a sérültek állapota

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.07. 22:22
Három kórházban ápolják a Győr női kosárlabdacsapatának tagjait, akik kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek a két halálos áldozatot követelő, szombat kora délutáni autóbalesetben. A Nemzeti Sport összefoglalója a sérültek állapotáról.

Szombathelyre két sérültet vittek, Samantha Mackayt és Burdi Szabolcs gyúrót. Az amerikai légiósnak nem súlyos a sérülése, megrepedt két csigolyája, és vasárnap már haza is engedik. Burdi Szabolcs légcsövén másfél centis lyuk van, zúzódott a tüdeje, a műtét után az intenzívre kerül, súlyos az állapota.

Sopronba nyolc sérültet szállítottak: Czirják Noémit, Dobos Ágnest, Pénzes Kingát, Kovács Krisztinát, Semsei Barbarát, Mansare Mantyt, Laklóth Annát, Koch Dórát. A sérültek állapotát azonnal felmérték, megfelelő diagnosztikai és terápiás ellátásban részesítették. Nyolcuk közül hárman szenvedtek súlyos sérüléseket (törések), a többiek könnyebbet, náluk kiterjedt zúzódásokat, hámsérülést diagnosztizáltak, mindannyian jól vannak.

Győrbe Tujmer Evelin, Natasa Kovacsevics, Milica Ivanovics, Fűzy Ákos, a busz és a személyautó sofőrje került. Tujmer Evelinnek nyílt bokatörése van, és összevagdosta az üveg. Natasa Kovacsevics bal lábát – ahogyan arról már beszámoltunk – térd alatt amputálni kellett, a hatalmas testi és lelki fájdalmat Milica Ivanovics próbálja enyhíteni, Kovacsevics honfitársa ugyanis csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Mint arról korábban beszámoltunk, Fűzy Ákos életét nem tudták megmenteni. A balesetben ugyancsak elhunyt Tapodi Péter, a csapat klubigazgatója. Az edzőmérkőzésre Sopronba igyekvő győriek busza egy személyautóval ütközött, árokba hajtott, és az oldalára borult a 85-ös úton Vitnyéd és Kapuvár között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik