Az osztrák kapitány a Szolnok új vezetőedzője?

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.12.05. 19:35
null
Ascserics irányítja a jövőben a Szolnokot
A kezdo5.hu információi szerint Nedeljko Ascsericset nevezték ki a Szolnok férfi kosárlabda-csapatának vezetőedzőjévé. A szerb-osztrák kettős állampolgár az után érkezett a magyar bajnokhoz, hogy a klub vasárnap menesztette Pór Pétert. A bajnokcsapat ügyvezető igazgatója, Tóth Zoltán nem erősítette meg a híreket.

 

Mint arról a vasárnap beszámoltunk, felmentették posztjáról az Adria-ligában 2–9-cel, a Eurochallenge-ben pedig akkor 2–2-vel álló Szolnoki Olaj vezetőedzőjét, Pór Pétert. Helyét ideiglenesen Dragan Alekszics vette át, aki a tegnapi napon nem tudta győzelemre vezetni a szolnokiakat a Körmend elleni rangadón.

Az új „állandó" tréner megtalálása nem is váratott sokáig, a kezdo5.hu több forrásból is megerősített információi szerint a mai napon a vezetőség Nedeljko "Neno" Ascsericset nevezte ki Pór utódjául, innentől kezdve ő irányítja a magyar bajnokot. A klub várhatóan a holnapi nap folyamán ad ki hivatalos közleményt a megegyezésről.

Külön érdekesség, hogy még egy hét sem telt el azóta, hogy az Olaj új edzője aláírt a német másodosztályú Gotha Rockets csapatához, ám mindezt kilépési lehetőséggel tette, most pedig élt is ezzel az opciójával, hogy az Adria-ligában is megmutathassa, mit tud.

Tovább fokozza a dolog pikantériáját, hogy a szezon előtt nagyon sokáig úgy volt, a szerb-osztrák kettős állampolgárságú, egykoron kiváló kosarasként ismert szakember Magyarországon, a Körmendnél fog edzősködni, ám az ottani tulajdonosváltás – és a megváltozott anyagi helyzet – miatt közös megegyezéssel még a 2012–2013-as évad kezdete előtt elváltak útjaik.

A SZOLNOK CÁFOL
A Nemzeti Sport megkereste Tóth Zoltánt, a szolnokiak ügyvezető igazgatóját, aki nem erősítette meg, hogy már megtörtént a kinevezés. Érdeklődésünkre elmondta, keresik a végleges megoldást, ha megtalálták, s aláírt szerződés van, akkor nyilatkozni fognak.

Ascserics neve nemcsak Körmendről lehet ismerős, hiszen 2008 óta ő irányítja az osztrák válogatottat – azt az együttest, amely itthon csak megszorítani tudta a magyarokat, Ausztriában viszont meg is verték a nemzeti csapatunkat. Osztrák Eb-felvezetőnkben írtunk már róla, onnan idéznénk.

„Kiváló, nagyon ponterős kosárlabdázó volt és bár Szerbiában kezdett, de pályafutása nagy részét Ausztriában és Franciaországban töltötte (kilenc évet húzott le az osztrákoknál, innen van az állampolgársága is). A St. Pölten együttesével ötszörös osztrák bajnok és háromszoros kupagyőztes volt, emellett 22-szer szerepelt észak-nyugati szomszédaink nemzeti csapatában.

Játékos-pályafutását követően 2007-ben Franciaországban kezdett edzősködni, majd egy kis mexikói kitérőt követően 2010 februárja óta edzette az Oberwart Gunners csapatát, amellyel 2011-ben osztrák bajnokságot nyert."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik