nemzetisport.hu 2018.08.05 13:47 Frissítve: 2018.08.05 14:10

Amerikában modellkedett, Törökországban már kosarazni fog a válogatott center

Kifejezetten Törökországba szeretett volna szerződni a magyar válogatott első számú centere, Krivacsevics Tijana, és ez sikerült is, hiszen a Botasspor Adanában folytatja karrierjét, azt követően, hogy a nyáron az Egyesült Államokban modellkedett is.

Amerikában modellkedett, Törökországban már kosarazni fog a válogatott center (Fotó: instagram.com/tinamalina__)

 

– Vágjunk rögtön a közepébe! Miért éppen Törökországot, és miért a Botassport választotta?
– Az előző, itthon töltött szezonom után mindenképpen külföldön akartam játszani, Törökországot kedvelem, az volt a célom, hogy ott találjak magamnak csapatot – kezdte Krivacsevics Tijana, aki az előző szezont a magyar bajnoki bronzérmes Uni Győr csapatában töltötte. – Különösebb titokra sem kell gondolni, a Botasspor jó klub, az Európa-kupában szerepel, és máris kiváló játékosokat szerződtetett, aztán engem is megkerestek. A klubnál nagy célokat fogalmaztak meg, ez is rengeteget jelentett.

ÁLMAIBAN AMERIKA…

Új tapasztalattal, élményekkel gazdagodott a nyáron Krivacsevics Tijana, aki félretette néhány hétre a kosárlabdát, és belekóstolt a divat világába.

„A korábbi orosz kosárlabdázó, Jekatyerina Liszina hívott meg a világ legmagasabb modelljei közé, így egy kicsit beleláttam ebbe a világba is – mesélte a 196 centiméter magas szépség. – Húsz lány volt a csapatban, köztük több kosárlabdázó és röplabdázó is, így akadtak ismerős arcok. Gondoltam, valami újat is kipróbálok, de legfontosabb, hogy utazhattam, rengeteg helyen voltunk az Egyesült Államokban, többek között New Yorkban és Los Angelesben is. Igazán nagy élmény volt."

– Mik konkrétan ezek a nagy célok?
– A nemzetközi sorozatban a lehető legtovább szeretnénk menetelni. A török bajnokságban az előző szezonban a negyedik helyen végzett az alapszakaszban a csapat, annál is jó lenne előrébb zárni. Mondani sem kell, ha a négybe kerül egy csapat a török élvonalban, az már nagy szó. Persze meglátjuk, milyenek leszünk, teljesen új csapat épül.

– Volt máshonnan is ajánlata?
– Igen, de ezúttal türelmes akartam lenni, a török piac nem nagyon indult még be, csak most kezdenek aláírni egy-egy klubhoz a játékosok.

– Említette, hogy Törökország volt a cél. Kétszer is játszott már ott – ilyen jó tapasztalatai voltak?
– Volt jó is, meg rossz is, ahogy máshol is, de összességében megkedveltem. Barátokat szereztem, szakmailag is csak jókat lehet mondani a török bajnokságról és az ottani kosárlabdázásról. Tudja, sokaknak nem jön be, nekem igen, van, aki szereti, van, aki nem.

– Csalódásként élte meg a mögöttünk hagyott szezont, amelyet Győrben töltött?
– Kezdjük ott, hogy igyekszem mindig előre nézni, de mindenből tanul az ember. Az nyilvánvaló, hogy nem egyszerű összerakni egy csapatot. Győrben rengeteg jó játékos volt, mégsem sikerült a pályán elérni, amit mindenki várt tőlünk. Valahogy nem állt össze a mozaik. Szerencsére a magyar bajnokság is nagyon erős, a Sopron olyan szint, ahová nehéz felnőni, és az előttünk végző Szekszárd is masszív, egységes csapattá vált. Ennek tükrében azért hatalmas csalódásként sem kell megélni a legutóbbi idényt, lesz még a Győr a bajnokság élén, most is jó keret alakul a Rába-parton.

– Mikor költözik?
– Szeptember harmadikán kell jelentkeznem edzésen, de a repülőjegyemet még nem kaptam meg, így pontosan nem tudom, mikor utazom.

– Azért addig sem tétlenkedik?
– Nem, éppen Szerbiában vagyok, edzők irányításával zajlik a fizikai felkészülésem.

– Gondolom, a válogatotthoz örömmel tér majd haza novemberben, hiszen csak egyetlen lépést kell megtennie a csapatnak, hogy kijusson a 2019-es Európa-bajnokságra.
– Természetesen. Tisztában vagyunk vele, hogy szinte már kijutottunk az Eb-re, de még meg kell tennünk az utolsó lépést. Örülök, hogy szezon közben vannak a selejtezők, kicsit ki lehet zökkenni a mindennapokból, így pedig, hogy légiós leszek megint, rövid időre hazajöhetek, ez sem utolsó szempont.

Thank you @worldstallestmodels @ekaterina_lisina15 for having me! I had so much fun!! Dress: @sofistrokatto Photo: @rocknrollazero

444 kedvelés, 10 hozzászólás - Tijana Krivacevic (@tinamalina__) Instagram-hozzászólása: "Thank you @worldstallestmodels @ekaterina_lisina15 for having me! I had so much fun!! Dress:..."2020.02.05 19:21:22

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A Falco edzője nem tartaná ördögtől valónak, ha a FIBA automatikus helyet adna a mindenkori magyar bajnoknak a BL főtábláján.

2020.01.28 00:04:35

Kosárlabda KŐFALVI DÁNIEL

ALAPVONALAki pedig látta játszani, annak most, amikor olvassa ezeket a sorokat, talán éppen úgy, mint nekem, lelassul egy pillanatra a világ, és összegyűlik az a rengeteg emlék, amit kaptunk a legendától, és amiért most köszönetet kell mondanunk.

2020.01.22 22:45:13

Kosárlabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Közösségépítő erejük van a csapatsportágaknak.

2020.01.03 19:29:06

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A válogatott hátvéd az Olasz Kupa nyolcas döntőjét célozta meg a Reggio Emiliával.