Allen Roscónak jól megy; nem verték nagy dobra a váltást

Vágólapra másolva!
2020.02.18. 23:15
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

Jól megy a játék mostanában – mondta lapunk kérdésére Allen Rosco. A címvédő szlovénok és az ukránok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott Japánban légióskodó magasbedobója a legutóbbi bajnokin 21 pontot dobott, plusz a kiszolgálásban is jeleskedett, hiszen volt 12 gólpassza. Az idény kétharmada lement, jelenleg a 4. helyen állnak, így jó esélyük van arra, hogy a feljutásért játsszanak a playoffban. Nemrégiben megszerezte a 2000. pontját a japán másodosztályban, de az efféle statisztikákra nem nagyon figyel. Rosco beszélt a bajnokság színvonaláról, és természetesen arról is, mit vár az előttük álló két Eb-selejtezőtől.
Jól megy a játék mostanában – mondta lapunk kérdésére Allen Rosco.
A címvédő szlovénok és az ukránok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott Japánban légióskodó magasbedobója a legutóbbi bajnokin 21 pontot dobott, plusz a kiszolgálásban is jeleskedett, hiszen volt 12 gólpassza. Az idény kétharmada lement, jelenleg a 4. helyen állnak, így jó esélyük van arra, hogy a feljutásért játsszanak a playoffban. Nemrégiben megszerezte a 2000. pontját a japán másodosztályban, de az efféle statisztikákra nem nagyon figyel. Rosco beszélt a bajnokság színvonaláról, és természetesen arról is, mit vár az előttük álló két Eb-selejtezőtől.

A szezonnyitón már túl van a budapesti fedett pályás nemzetközi versennyel Alekszejev Tamara, aki a hónap végén esedékes kairói világkupaversenyre készül. A székesfehérvári öttusázó a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, az említett fővárosi viadalt csak egy, a téli alapozás utáni szintfelmérő, felrázó versenynek tekinti, a 18. helyet tehát elrakta magában oda, ahova el kell tennie. Ellenben nagyon kíváncsi rá, hogy Kairóban mire lesz képes. Megítélése szerint jó formában van, jól megy neki az úszás, ami a leggyengébb száma, és azt reméli, a medencében befektetett munka az állóképességére, a futására is hatással lesz. Hogy milyen esélyeket lát a kvótaszerzésre, kiderül írásunkból.

Noha sem a Magyar Súlyemelő-szövetség, sem Gyurkovics Ferenc nem verte nagydobra, hogy váltás történt a szövetségi kapitányi poszton, ettől még tény: a 2016. május elején a válogatott élére kinevezett szakember január 31-én lejáró szerződését nem hosszabbították meg a felek. Sőt, a volt szakvezető új vizekre evezett, hétfő óta a Balatonbogláron működő Nemzeti Kézilabda Akadémia szakmai stábját erősíti – meg persze az ifjú kézis tehetségeket. Különböző mértékben, de az összes korosztály munkájából kiveszi a részét. Hogy miért nem tudott a súlyemelésben eredményeket produkálni, arról is elmondta a véleményét lapunknak.

Hajrá, foci! mellékletünkben interjút olvashatnak a 43 éves Kenesei Krisztiánnal, aki ugyan már többször is elhatározta, hogy befejezi labdarúgó-pályafutását, de aztán mindig folytatta. Most azonban azt mondja, az idény végén most már biztosan búcsúzik, de addig szeretné minél több góllal segíteni az NB III Nyugati csoportjában szereplő Komárom VSE-t. A csatár a futballtól természetesen nem akar elszakadni: az MTK öregfiúkcsapatában, például, biztosan játszik majd. Emellett tavaly nyáron Ürömön elkezdett egyéni képzéseket tartani gyerekeknek, és ugyanez a feladata az MTK női csapatánál is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik