A centerek dönthetik el a női kosárdöntőt

Vágólapra másolva!
2012.04.16. 14:33
null
Nagy csata várható a két csapat között (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
A Sopron és a Győr finoman szólva sem vág neki egyforma eséllyel az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntőnek, ha a két klub múltját nézzük. Annyi bajnoki címet számlál már a Sopron, ahány éve a győri kosárlabda-szakosztály létezik. Az idei szezont azonban kétségkívül a két, már a Magyar Kupa döntőjében is összecsapó együttes párharca jellemzi.

1. Mennyit számíthat, hogy először jutott döntőbe a Győr?
HORTI DÓRA, a Sopron centere:
Mi azzal kalkuláltunk, hogy a győriek jutnak döntőbe. Hogy ezt teherként élik meg, vagy a nagy örömtől felszabadultan játszanak, nyitott kérdés. De vannak légiósaik, Iva Ciglar és Quanitra Hollingsworth, akik átélhettek már hasonlót, vagy tapasztalt játékosaik, mint Nagy-Bujdosó Nóra, aki a Péccsel több döntőben edződött. Nem hinném, hogy megijednének ebben a helyzetben.

RASHEED RITA, a Győr hátvédje: Sokunknak ez lesz az első bajnoki döntője, óriási fegyvertény, hogy idáig jutottunk, s ha már itt vagyunk, készen állunk rá, hogy felvegyük a harcot a Sopronnal.

SZÉKELY NORBERT, a Sopron edzője: Rendkívül erős motiváció, és a Győr nem is éri be a döntőbe jutással – talán kicsit kevesebb a tapasztalata.

FŰZY ÁKOS, a Győr edzője: Ennek csak pozitív hozadéka lehet: inspirálnia kell a klub valamennyi tagját, hogy a nálunk folyó munka rövid idő alatt ilyen fantasztikus eredményt hozhat.

2. Mennyit számíthat, hogy a Sopron a bajnokságban veretlen, és óriási a tapasztalata a döntők játszásában?
HORTI: Nem várják el, hogy megtartsuk a veretlenségünket. Óriási lenne, ha sikerülne. Akár így, akár úgy, mindenképpen bajnokok akarunk lenni.

RASHEED: A veretlenség szép, mi is csak a soproniaktól kaptunk ki az alapszakaszban. De a döntő új fejezet, amelyben nem számít a múlt.

SZÉKELY: Nagyon fontos, hogy a csapat többször átélt már hasonló helyzetet. A Győr játékstílusa, a harcos küzdőszelleme azért sok gondot okozhat nekünk, nem szabad, hogy elbizonytalanítson minket. Azt nem tudom elképzelni, hogy hárommeccses döntő lesz.

FŰZY: Ez tény, de szerintem csak az esélylatolgatás során van szerepe. Ha elfogadnám, le sem kellene játszani a döntőt. Az a célunk, hogy megváltoztassuk a most még lefutottnak tűnő párharc kimenetelét. Az Euroliga-tapasztalat felvértezte a csapatomat, meglepne, ha simán kipofoznának minket a döntőből.

3. Mely posztok jelenthetik a döntő különbséget?
HORTI: Mi összeszokottabbak vagyunk. Ha nálunk van is két klasszikus ötös center, Szara Krnjics és én, a Győrnél pedig csak Hollingsworth mondható annak, de ő tízen felüli pontátlagot produkált és remek lepattanózó, s mellette a már rutinos négyesek közé tartozó Nagy-Bujdosó is megdobja a maga pontjait, s leszed hét-nyolc lepattanót meccsenként.

RASHEED: A Sopron tapasztaltabb, mi elsőévesek vagyunk, a szívünk visz előre. Talán erővel is jobban bírjuk. A döntő a centerposzt lehet: nekünk csak egy ötös játékosunk van, náluk Krnjics és Horti is rendelkezésre áll. Újdonságként Laklóth Anna mellett én is bekerülök majd a négyes poszton való forgásba.

SZÉKELY: Csapatok nyerik meg és veszítik el a párharcot. Valószínűleg egy-két labdás meccsek sorozatát vívjuk a döntőben, de hogy a végjátékban melyik játékost hozza helyzetbe a csapata, még kérdés számomra.

FŰZY: A Sopron mellett a masszív tapasztalat szól. Meg az, hogy centerposzton Horti és Krnjics hasonló paraméterekkel bír, a hármas poszton Kurasova-Gorbunova is olyan harciasan lepattanózik, hogy Nagy- Bujdosó szokott vele szemben védekezni. Ha egységesen tudunk harcolni, eltüntethetjük a különbséget.

A DÖNTŐ MENETRENDJE
Április 16.: Uniqa-Euroleasing Sopron–Uni Seat Győr, Sopron, 18.00 (Tv: Sport Klub)
Április 19.: Győr–Sopron, Győr, 18.00
Április 22.: Sopron–Győr, Sopron, 15.45
Április 25.: Győr–Sopron, Győr, 18.15 (ha szükséges)
Április 29.: Sopron–Győr, Sopron, 15.45 (ha szükséges)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik