Világbajnoki ezüstérmes lett a magyar női 3x3-as válogatott

Vágólapra másolva!
2017.06.21. 19:32
null
Theodoreán Alexandra szerezte a döntő kosarat Ukrajna ellen (Fotó: Facebook/FIBA3x3)
Második helyen végzett a Nantes-ban rendezett 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon a magyar női válogatott. A mieink az elődöntőben egy utolsó másodperces dobással győzték le Ukrajnát, a döntőben aztán az oroszok már túl nagy falatnak bizonyultak, így az Eb-arany után ezúttal vb-ezüst jött össze.

Az új olimpiai sportágban az olaszok elleni negyeddöntőben 18–16-ra győző, a Bozóki Bettina, Papp Klaudia, Süle Krisztina, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatott a svájciakat kiejtő Ukrajnával csapott össze a négy között, és 13–13-nél Theodoreán a végén még eleresztett egy távolit, ami a palánkról esett be.

SZABÁLYOK
A 3x3-as kosárlabdában egy mérkőzés tíz percig tart, s egyszerre kettő vagy egy pontot lehet szerezni olyan formán, hogy az öt az öt elleni játékban hárompontosnak számító kosarak itt kettőt érnek, az összes többi dobásfajta – így a büntető is – pedig egyet.

A videózás után kiderült, 0.1 másodperc még volt az órán, így az Európa-bajnok magyar csapat döntőbe jutott, ahol Oroszországgal találkozott. A két csapat a csoportkörben már összecsapott, akkor az oroszok 12–10-re nyertek.

A fináléban 8–8-ig jól tartotta magát a magyar együttes, de a végjátékban az oroszok kívülről és belülről is lényegesen pontosabbak voltak a sokat faultoló mieinknél, így a kieséses szakasz harmadik meccsét is magabiztosan nyerték meg (12–19).

Károlyi Andrea szövetségi kapitány csapatának eddig a 2012-es ötödik hely volt a legjobb világbajnoki eredménye, míg tavaly a hatodik helyen zárta a válogatott a vb-t.

A világbajnokság legeredményesebb pontszerzője az ukrán Ganna Zarjackával holtversenyben Bozóki Bettina lett 52 ponttal. Bozóki ráadásul az All Star-csapatba is bekerült.

3x3-AS KOSÁRLABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (NANTES)
DÖNTŐ

Oroszország–Magyarország 19–12

A 3. HELYÉRT
Ukrajna–Hollandia 15–13

ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Hollandia 21–9
Magyarország–Ukrajna 15–13

NEGYEDDÖNTŐ
Oroszország–Csehország 22–13
Hollandia–Spanyolország 17–13
Ukrajna–Svájc 13–9
Magyarország–Olaszország 18–16

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik