3x3-as kosár-vb: hosszabbításban nyert, elődöntős a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2019.06.23. 08:46
null
Elődöntős a magyar válogatott (Fotó: wbasket.hu)
A magyar női válogatott hosszabbításban legyőzte a spanyol csapatot az Amszterdamban zajló 3x3-as kosárlabda-világbajnokság negyeddöntőjében, szombaton.

A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta csapat a meccs első felében magabiztosan vezetett, ám a spanyolok három és fél perccel a találkozó vége előtt fordítottak, és hárompontos előnyt alakítottak ki. Károlyi Andrea együttese egy perccel a tízperces játékidő vége előtt egyenlített, és mivel az idő lejártakor is egál volt, jöhetett az egyik csapat második pontjáig tartó hosszabbítás.

Ebben a spanyolok szerezték az első, egy pontot érő kosarat, majd amikor a győzelemért támadtak, ziccert hibáztak – a lepattanót Goree Medgyessy kezébe ütötte, aki a kétpontos vonalon kívülről betalált, elődöntőbe juttatva a magyar csapatot.

A spanyoloknak ez volt az első veresége a világbajnokságon.

A csoportkört három győzelemmel és egy vereséggel abszolváló magyar válogatott a négy között a francia csapattal játszik vasárnap 14.40 perckor.

A hollandiai vb-ről az érmesek vehetnek részt a jövő májusi, húszcsapatos olimpiai selejtezőn. A tokiói játékokra emellett a november 1-jei világranglista első három helyezettje automatikusan kvótát szerez.

3X3-AS KOSÁRLABDA-VB, ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Spanyolország 19–18 – hosszabbítás után

Így örült a magyar delegáció a lelátón

We are in the FinalFour! World Cup 3x3 @whun3x3 #goodjobgirls#myteamisbetterthanyours

281 Likes, 16 Comments - Medgyessy Dóra (@doramedgyessy) on Instagram: "We are in the FinalFour!World Cup 3x3 @whun3x3 #goodjobgirls #myteamisbetterthanyours"


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik