Kosárlabda: májusban Kaunas, 2024-ben Berlin rendezi a négyes döntőt

Vágólapra másolva!
2022.12.19. 14:50
null
Kaunas lesz az Euroliga négyes döntő helyszíne májusban (Fotó: AFP)
Kaunasban rendezik a férfi kosárlabda Euroliga most zajló idényének négyes döntőjét, míg a következő kiírás végjátékára Berlinben kerül sor.


Az Euroliga hétfői bejelentése alapján a litván városban a 15 ezer néző befogadásra alkalmas Kaunas Aréna lesz a helyszín, az elődöntőket május 19-én, pénteken játsszák, a bronzmeccset és a döntőt két nappal később, vasárnap rendezik.

Litvániában rendkívül népszerű csapatsportág a kosárlabda, az ország azonban először rendezhet négyes döntőt. A jegyeket január közepétől, hét árkategóriában lehet megvásárolni. A mind a négy találkozóra érvényes belépők ára 225 és 515 euró között lesz.

Eldőlt az is, hogy az Euroliga-korszakban először Berlin rendezhet harmadszor négyes döntőt, 2024. május 24-26-án. A helyszín a Mercedes-Benz Aréna lesz, amelyben 14 500 néző foglalhat helyet.

A német főváros – amely 2009-ben és 2016-ban látta már vendégül a sorozat legjobb négyesét – az idei rendezést a koronavírus-járvány miatt mondta le. Arra végül Belgrádban került sor, s a fináléban a Hanga Ádámot soraiban tudó Real Madrid 58–57-re kikapott a török Efes Istanbultól, amely így megvédte címét.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik