Kosár: Wembanyama ismét remekelt, 33 ponttal kápráztatta el a publikumot

Vágólapra másolva!
2022.11.05. 15:46
null
Victor Wembanyama ismét bizonyította képességeit (Fotó: AFP)
Amint korábban beszámoltunk róla, Victor Wembanyama tartja lázban az NBA-ben dolgozó csapatok általános igazgatóit, játékosmegfigyelőit, és a liga tulajdonosainak nagy részét. Pénteken 33 ponttal és 12 lepattanóval vette ki a részét csapata, a Metropolitan 92 78–69-es győzelméből a Limoges ellen.

Victor Wembanyama a leginkább várt játékos az NBA-draftra LeBron James 2003-as debütálása óta. Pontosan 20 évvel később érkezhet meg Victor Wembanyama, aki szinte az egész ligát lázban tartja, pedig még Franciaországban játszik (hat csapatnak nincs első körös draftjoga a 2023-as drafton).

Október elején mutatkozott be a francia center Amerika előtt, amikor két bemutató mérkőzést rendeztek a Metropolitan 92 és a G League Ignite csapatai között Las Vegasban. Wembanyama 36,5 pontot átlagolt a két mérkőzésen, de nem igazán ponterős játékával, hanem a magasságához képest elképesztő képzettségével döntötte le a lábáról az egész Egyesült Államokat.

A francia bajnokság hétvégi fordulójában a Metropolitan 92 a Limoges ellen aratott 78–69-es győzelmet, ahol ismét a 18 éves magasember volt a főszereplő.

Wembanyama 224 cm-es magassága ellenére döbbenetesen gördülékeny játékkal és mozgáskultúrával rendelkezik, olyannal, amilyennel még soha nem találkozott a sportág. A pénteki mérkőzésen is bemutatta képességeinek dáriuszi gazdagságát.

A közönség láthatott tőle egylábas triplát (!!!), fordulás utáni középtávoli dobást, sarokhármast, remek védekezést a periméteren, amit egy megalázó blokkal tetőzött be, hatékony betöréseket, lepattanózást, és 83%-os büntetőzést.

Az egész NBA tágra nyílt szemekkel fogja követni Wembanyama utolsó európai idényét, hogy aztán remélhetőleg bemutatkozhasson a sportág legnagyobb színpadján is. Ennek megfelelően az NBA mobiltelefonos alkalmazása ingyen közvetíti a Metropolitan 92 mérkőzéseit ebben az évadban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik