Férfi kosár: nyugalomban készül Kölnben nemzeti együttesünk

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.08.30. 10:22
null
Pór Péter leszögezte, sokat videóztak a csapattal, de egyelőre kizárólag a bosnyákokra összpontosítanak, akik meglehetősen kellemetlen ellenfelek (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
A szombati bravúros, Csehország elleni idegenbeli világbajnoki selejtezős győzelem másnapján Chomutovból egyenesen Kölnbe buszozó férfiválogatottunk már belakta új főhadiszállását, és gőzerővel készül a csütörtöki, bosnyákok elleni Európa-bajnoki nyitányra.


Vasárnap reggel a szokottnál is vidámabban cipelték sporttáskáikat a buszhoz a magyar férfi kosárlabda-válogatott játékosai, nem csoda, hiszen szombat este bravúros győzelmet (81–78) arattak a csehek ellen Chomutovban a világbajnoki selejtező második köre K-csoportjának 8. fordulójában. A keret tagjai (Allen Rosco, Benke Szilárd, Eilingsfeld János, Ferencz Csaba, Golomán György, Hanga Ádám, Mikael Hopkins, Keller Ákos, Somogyi Ádám, Perl Zoltán, Váradi Benedek, Vojvoda Dávid) kilenc órakor felszálltak a buszra, a célállomásuk már Köln volt, ahol szeptember 1-jén a bosnyákok ellen kezdik el az Európa-bajnoki szereplésüket.

„Megterveztünk mindent, mi és hogyan legyen – mondta a Nemzeti Sportnak Pór Péter másodedző, akit hétfőn ebéd után értünk el Kölnben. – Chomutov is messze van Szombathelytől, ezért is pihentünk meg útközben, és ezért tartott csaknem két napig a kiutazás. A mostani még hosszabb út volt, a megállásokkal együtt több mint nyolc órás, de mivel csak elsején játszunk, van idő a regenerálódásra. A megérkezés után átmozgató edzéseket tartottunk a srácoknak, hogy enyhítsünk a fáradtságon, izom- és ízületi nyújtás szerepelt a programon. A szálloda remek, a körülmények minden igényt kielégítőek. Sokat videóztunk, kizárólag a bosnyákokra összpontosítunk. A csütörtöki meccs előtt szerdán már a találkozó helyszínén, a Lanxess Arénában tréningezünk. Mivel az öt csoportmérkőzést három különböző időpontban játsszuk, mindegyik más napi ritmust – étkezések, pihenés, videózás – kíván, de ezt is megterveztük előre, ehhez kell és fogunk majd alkalmazkodni.”

A Szolnoki Olajbányász sportigazgatója elárulta, alaposan kielemezték a világbajnoki selejtezőben szombaton lejátszott, kétszeri hosszabbítást követően véget érő bosnyák–francia (96–90) meccset is, amelyen a szakember elmondása szerint a csapatok belementek a kamikaze-játékba, amiből a hazai pályán játszó bosnyákok jöttek ki jobban. Pór Péter úgy véli, egyik oldalon sem kontrollálták a játékot eléggé, s hogy meglehetősen kellemetlen ellenfél tud lenni Bosznia-Hercegovina, amely nem rukkolt ki semmi olyasmivel, ami a mieinknek újdonságot jelentett volna. Hozzátette, a formaidőzítés jól sikerült eddig, s remélhetőleg a csütörtöki rajton már százszázalékos állapotban lesz a gárda, hiszen különösen fontos az első meccs, a papírforma alapján az a leginkább nyerhető, azon lehet esély győzni. A szintén Eb-csoportellenfél Németország sikeréről Pór elmondta: meglepő, hogy 19 ponttal legyőzte a címvédő Szlovéniát, de hozzátette, a németek erejével is tisztában vannak a mieink.

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA

Európa-bajnokság, Köln (B-csoport). Szeptember 1.: Magyarország–Bosznia-Hercegovina, 14.30. Szeptember 3.: Magyarország–Szlovénia, 20.30. Szeptember 4.: Magyarország–Franciaország, 20.30. Szeptember 6.: Magyarország–Litvánia, 17.15. Szeptember 7.: Magyarország–Németország, 20.30

A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti.

Dennis Schröder (Fotó: AFP)
Dennis Schröder (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik