Kosárlabda: estére talán a gyűrűt is beállítják – edzettek Vojvodáék

Vágólapra másolva!
2018.11.29. 14:50
null
Edzésben a válogatott
Könnyed edzést vezényelt a szakmai stáb csütörtök délelőtt az impozáns Gradski-csarnokban a magyar válogatott játékosainak – 18 órától élesben kell megmutatnia tudását nemzeti csapatunknak Horvátország ellen.

 

Legutóbb hat évvel ezelőtt játszott Eszéken tétmérkőzést a horvát és a magyar válogatott, Európa-bajnoki selejtezőn találkoztak. Akkor a házigazda 89–65-re nyert, a két csapatból Luka Babic, illetve Vojvoda Dávid kapott helyet 2012-ben és most is a keretben. Ha a ma esti találkozón ugyanekkora vagy hasonló különbséggel kapna ki válogatottunk, az kellemetlen meglepetés lenne. Sokkal valószínűbb, hogy kiélezett, akár egylabdás mérkőzésen dőlhet el a két pont sorsa, amely gyakorlatilag elveheti Horvátország világbajnoki kijutásról szőtt álmait, míg a mieinket a mostaninál sokkal előnyösebb pozícióba repítheti. Amennyiben csapatunk elveszíti a mérkőzést és Lengyelország nyerni tud Hollandiában, a jövő évi kínai utazás lehetősége messzire távolodik a magyar válogatottól.

Együttesünk csütörtök délelőtt videózott, majd részt vett egy laza átmozgatáson a vb-selejtező helyszínén, a 2009-es férfi kézilabda-világbajnokságra épített, 3500 néző befogadására képes Gradski-csarnokban. Pór Péter segédedző lelkesen próbálkozott, hogy félpályáról háttal állva betaláljon a kosárba, de ez nem jött neki össze. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány azonnal kiszúrta, hogy a gyűrű centiméterekkel alacsonyabbra van állítva, gyorsan intézkedett is, de a problémát nem sikerült tökéletesen orvosolnia a helyi szakiknak. A tábla megfelelő működését különleges módon tesztelték, kiírták, hogy a hárompontos kosarat Robert Horry szerezte, aki a Hosuton Rockets, a Los Angeles Lakers és a San Antonio Spurs gárdájával hét NBA-aranygyűrűt szerzett.

A horvát válogatottban kilenc év után először veszik számításba a Cibonában kosárlabdázó Marin Rozicot, a 35 éves bedobó rögtön csapatkapitányként vezetheti övéit. A találkozót felvezető sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy dacára a szerencsétlen helyzetüknek, amelybe az eddigi gyengébb szereplésükkel kerültek, reméli, hogy nincs még minden elveszve. Rozic a szurkolók segítségében bízik, zárójelben tesszük hozzá, hogy a magyar csapat is – legalább 150 honfitársunk érkezik, elsősorban a nyugati országrészből, hogy kiszurkolja a nagyon fontos győzelmet.

A MAGYAR KERET

Allen Rosco (Simane Szuszanoo Magic – Japán), Benke Szilárd, Kovács Péter, Vojvoda Dávid (mind Szolnoki Olaj KK), Eilingsfeld János, Ruják András (mindkettő Atomerőmű SE), Filipovity Márkó (Alba Fehérvár), Govens Darrin (Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Horti Bálint (Pécsi VSK-Veolia), Keller Ákos (Pau-Lacq-Orthez – Franciaország), Perl Zoltán (Movistar Estudiantes – Spanyolország), Váradi Benedek (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)

A HORVÁT KERET

Luka Babic (Istanbul BB – Törökország), Miro Bilan (ASVEL Lyon – Franciaország), Domagoj Bosnjak, Jakov Mustapic, Karlo Zganec (mind Cedevita Zagreb), Luka Bozic (KK Zadar), Marijan Cakarun (KK Sixt Primorska – Szlovénia), Martin Junakovic (GKK Sibenik), Mate Kalajzic (KK Split), Hrvoje Peric (Alma Pallacanestro Trieste – Olaszország), Marin Rozic (KK Cibona Zagreb), Tomislav Zubcic (KK Igokea – Bosznia-Hercegovina)

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, FÉRFIAK

J-csoport, 3. forduló. Csütörtök
Horvátország–MAGYARORSZÁG, 18 (tv: M4 Sport).
Hollandia–Lengyelország, 20. Olaszország–Litvánia, 20.15.

4. forduló. Vasárnap
MAGYARORSZÁG–Hollandia, 16 (tv: M4 Sport)
Litvánia–Horvátország, 18.30.Lengyelország–Olaszország, 20.15

 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Litvánia 8 8 691–528 16
2. Olaszország 8 6 2 644–550 14
3. Lengyelország 8 4 4 597–585 12
4. MAGYARORSZÁG 8 4 4 551–549 12
5. Horvátország 8 3 5 588–582 11
6. Hollandia 8 3 5 586–585 11

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik