Férfi kosár: Hanga 11 pontig, a Barcelona 100 fölé jutott

HEGEDŰS RÓBERT (KEZDŐ5.HU)HEGEDŰS RÓBERT (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2017.10.08. 14:21
A Barcelona hazai pályán 111–81-re megverte a San Pablo Burgost a spanyol férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának harmadik fordulójában. A katalánok magyar válogatott játékosa, Hanga Ádám több mint 20 percet töltött a pályán, ez idő alatt 11 pontig, három lepattanóig és négy asszisztig jutott.

A Hanga Ádámot kezdőként foglalkoztató Barca esélyeshez méltóan kezdett, 6–0-ra, majd 11–4-re is vezetett, elsősorban Ribas szerezte a pontokat, míg honfitársunk gólpasszokkal, kiharcolt faultokkal, lepattanókkal segített. A Burgos apránként kezdte meg a pontgyártást, de mire belendültek volna, Hanga egy labdaszerzés+gólpasszal, majd egy triplával forrázta le őket. A második negyed elején a Barca cseresora nem állt a helyzet magaslatán, 33–27-re zárkózott a Burgos, Alonso azonban jól frissítette a Barcelonát: Hanga vezetésével kiválóan védekeztek a periméteren, elöl pedig Oriolára nem volt ellenszer (a spanyol válogatott végül nem rontott dobást), majd a negyed végén Moerman szórt be két triplát. Félidőben nem is a 15 pontos különbség volt beszédes, hanem az 56 dobott pont…

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Fordulás után Moerman ott folytatta, ahol abbahagyta, mellette Ribas és Sanders is villogott, a Burgos védekezése teljesen szétesett így a harmadik negyed közepére már 20 pont fölé nőtt a differencia (71–49). Egy időkérést követően kicsit magukra találtak a látogatók, de veszélyesen közel nem tudtak jönni, így a 30. percig Hangát nyugodtan pihentethette Sito Alonso – a negyed végére hozta vissza, Ádám pedig egy triplával zárta le a játékrészt, majd a negyediket egy labdaszerzés utáni könnyű kosárral nyitotta. A záró játékrészben már nem erőltette meg magát támadásban a katalán sztárcsapat, de nem is volt rá szükség, mert a Burgos közel négy percig képtelen volt a kosárba találni – a Barcelona végül 100 pont felett zárt és simán hozta a kötelező győzelmet.

Hanga Ádám kezdőként csaknem 21 percet töltött a parketten, remek hatékonysággal szerzett 11 pontot (1/1 kétpontos, 2/4 tripla, 3/4 büntető), emellé négy-négy gólpasszt és labdaszerzést, három lepattanót és két kiharcolt faultot tett, a mérleg negatív serpenyőjébe két eladott labda és egy beütött fault került. Összességében ismét remekelt, 18 VAL-t gyűjtött (csapata 3. legjobbja), illetve +24-es plusz/mínusz mutatóval zárt (csapata 2. legjobbja).

A Barcelona három kör után hibátlan az ACB-ligában, amelyben Hanga összességében már 31 pontnál jár a katalánok játékosaként.

FÉRFI KOSÁRLABDA, SPANYOL BAJNOKSÁG
ALAPSZAKASZ, 3. FORDULÓ
Barcelona (3–0)–San Pablo Burgos (0–3) 111–81
(29–18, 27–23, 28–26, 27–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik