A Boston nyerte Keletet, lemaradt a Miami

ADORJÁN ISTVÁN, HEGEDŰS RÓBERT, GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)ADORJÁN ISTVÁN, HEGEDŰS RÓBERT, GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)
Vágólapra másolva!
2017.04.13. 09:35
null
Hozta a kötelezőt a tartalékos Milwaukee ellen a Celtics, így megnyerte a keleti alapszakaszt (Fotó: Twitter)
Hozta a kötelezőt a tartalékos Milwaukee ellen a Celtics, így megnyerte a keleti alapszakaszt, miközben a címvédő Cleveland több kulcsjátékosa nélkül szenvedett újabb vereséget a Torontótól. A főcsoport másik kérdéséből a Miami jött ki rosszul, Whiteside-ék hiába verték meg ismét a Washingtont, a Bulls és a Pacers sem hibázott, így a floridaiak lemaradtak a rájátszásról. Nyugaton sem történt változás, győzött a Clippers a Kings ellen, így Chris Pauléké a pályaelőny a Jazz elleni párharcban. A Houston és Kevin Durant is bemelegített a playoffra, Russell Westbrook komoly megtiszteltetésben részesült, a Spurs viszont kikapott – nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának idei utolsó játéknapján!

 

Orlando Magic–Detroit Pistons 113–109

Keserédes szezonzáró. A hazaiak alaposan bekezdtek a nyitó negyedben, 38 pontot termeltek és közel húsz egységgel húztak el. A nagy előny viszont visszaütött, mert belassult a Magic és mire a negyedik negyed elején felocsúdtak Gordonék, már a Pistons volt előnyben – aztán az egyébként is jól játszó Payton (10/18 mezőny, 13 gólpassz, 1 eladott labda) három kulcsfontosságú kosarat szerzett az utolsó két percben, amivel hozta a találkozót a Magicnek. A hátvéd mellett Gordon is remekelt (11/20, 12 lepattanó) és Vucsevics is dupla duplát szállított, így az utóbbi időben botladozó Orlando győzelemmel búcsúztatta a szezont.

Elengedett győzelem. Kisebbfajta csoda, hogy olyan statisztikák mellett, melyet a Pistons hozott, volt sansz a győzelem megszerzésére vendég oldalon. Az elbaltázott első negyed, a 38 százalékos mezőny- és az 57 százalékos büntetőszázalék mellett még az utolsó percekre is maradhatott volna esély, azonban a kulcsvédekezéseket nem tudta megoldani a Detroit, így hiába a kaparás, a küzdés, siralmasra sikerült a szezon vége számukra.

A Magic legjobb dobói: Gordon 32/9, Payton 21/3, Vucsevics 18
A Pistons legjobb dobói: Caldwell-Pope 20/9, Smith 20/3, Bullock 17/15

Cleveland Cavaliers–Toronto Raptors 83–98

Az első. A biztos keleti harmadik hely tudatában sem lazázta el a derbit a DeRozant nélkülöző kanadai alakulat, sőt a félidőre már el is döntötték Lowryék a találkozót, mivel csak 13 pontot kaptak a második játékrészben. A kezdőből egyedül Norman Powell (10/13 mezőnyből) játszott 17 percnél többet, rendesen meg is dobta magát, de ha már dobás: Valanciunas megszerezte karrierje első hárompontosát, s a Raptors könnyedén nyert a bajnok otthonában. A Toronto a Bucks ellen kezdi a rájátszást és ha továbbjut, ismét találkozhat a Clevelanddel.

Nem fontos az első kiemelés. James mellett Irving és Love is hiányzott a Cavs keretéből, az ő hiányukat pedig egyetlen játékos sem tudta kihasználni, s nagyon úgy festett, hogy ez a találkozó is csak egy plusz teher nekik. Tavares 6 ponttal, 10 pattanóval és 6 blokkal, Dahntay Jones 9 ponttal mutatkozott be, míg James Jones ugyan bátran szórta a triplákat, de 12 kísérletéből csak egyet tudott a gyűrűbe küldeni. A bajnoki címvédő a Boston győzelme miatt a második helyen végzett Keleten és a Pacers ellen kezd.

A Cavaliers legjobb dobói: Shumpert 11, Deron Williams 10/9, Derr. Williams 10/6, Thompson 10
A Raptors legjobb dobói: Powell 25/9, Lowry 13/3, Valanciunas 13/3

Boston Celtics–Milwaukee Bucks 112–94

Ráijesztett ellenfelére a Bucks. A több kezdőjét is pihentető Milwaukee némi meglepetésre remekül kezdett és már 13 ponttal is vezetett az első félidőben, mielőtt egy 14–2-es futással visszajött volna a Celtics a nagyszünet előtt. Azonban innentől sem darálta be ellenfelét a hazai alakulat, Beasleyék remekül tartották magukat egészen a záró etapig, amikor nyolc perccel a vége előtt jött egy rövidzárlat részükről – ezt egy 25–2-es (!) rohammal büntette a Boston, itt dőlt el a találkozó. Jason Kidd alakulata a Torontóval találkozik majd a rájátszás első körében, Jannisz Antetokunbo pedig most már hivatalosan is történelmet írt: ő az első az NBA történetében, aki a legjobb húsz között végzett a pontokat, a lepattanókat, a gólpasszokat, a labdaszerzéseket és a blokkokat tekintve is egy alapszakaszban.

Nem erőltette túl a Celtics. Érdekes módon nem erőltette túl ezt az estét a hazai alakulat, Isaiah Thomas például annak ellenére ülte ki a teljes utolsó negyedet, hogy akkor még egálban voltak a felek – végül nem volt rá szükség, az irányító pedig így is olyan pontátlaggal zárt (29.1), aminél csak Larry Bird tudott egyszer (29.9, 1987–1988) jobbat produkálni Celtics-mezben. Persze valószínűleg tudták közben, hogy mi történik Clevelandben, hiszen a Cavs vereségével számukra sem volt égető a győzelem, de a negyedik negyedben a cseresor azért megrázta magát – az első körben a Chicago lesz Bradleyék ellenfele.

A Celtics legjobb dobói: Green 18/6, Crowder 16/9, A. Johnson 16/6
A Bucks legjobb dobói: Beasley 15, Hawes 15/6, Vaughn 14/6

New York Knicks–Philadelphia 76ers 114–113

Anthony elbúcsúzott? Ugyan egyelőre nem tudni, hogy mi lesz Carmelo Anthony jövőjével, de az idei, számára kissé megalázó szezon után aligha akar annyira New Yorkban maradni, mint eddig – az előző két meccset kihagyta sérülés miatt, most viszont szólt Jeff Hornaceknek, hogy mindenképpen küldje pályára a hazai közönség előtt. A negyedik negyedet aztán már kiülte, de a nézőtérről néhány „Melót akarjuk!” kiáltás azért felharsant – a csapat végül nélküle fordított a hajrában, így sikerült harminc győzelem fölé jutniuk. Komoly blama lett ez a szezon számukra a kezdeti nagy remények után...

A Knicks zárta győzelemmel az évet. Mindkét csapatnál rengeteg volt a hiányzó nem csak most, de már jó ideje, bár így is sikerült fordulatos meccset játszaniuk – a záró etapot végül kilencpontos fórral kezdhette a Philly. Innen azonban összekapta magát a New York és felzárkózott még egyszer, az utolsó bő egy percben kosárra kosár volt a válasz, mielőtt ezt Plumlee egy Stauskasnak kiosztott blokkal megtörte – ez volt a döntő momentum, hiszen már csak hét másodperc volt hátra. Így a Knicks 31, a Sixers 28 győzelemmel zárta a szezont, utóbbi ráadásul sorozatban nyolc vereséggel köszönt el ettől az idénytől.

A Knicks legjobb dobói: Holiday 20/6, Anthony 17, Plumlee 14
A 76ers legjobb dobói: Anderson 26/9, Poythress 18, Holmes 15

Miami Heat–Washington Wizards 110–102

A győzelem sem segített. Az utolsó három meccsén oda-vissza megverte a Washingtont és egyszer a Clevelandet a nagyot hajrázó Miami, de hiába a remek szezonzárás, hiába a parádés három hónap a 11–30-as kezdés után, a Bulls és a Pacers is nyert, így Richardsonék lemaradtak a rájátszásról. Dion Waiters sérülése (13 meccsel ezelőtt) után horpadt be kissé a társaság, ott jött egy-két olyan vereség, amit meg kellett volna nyerni az erőviszonyokat tekintve, ez pedig végül nem fért bele – ezen az estén hiába villogott Dragic, hiába villogott Whiteside (24 pont, 18 pattanó) és hiába verték meg ismét a fővárosiakat, így is maradtak kilencedikek. Érdekesség: a szezon első felében elért 11–30-as mérleg a liga második legrosszabb mutatója volt akkor, az azóta produkált 30–11 pedig a második legjobb a teljes NBA-t tekintve...

Frissítés a playoff előtt. John Wall, Bradley Beal és Markieff Morris is kiülte ezt a meccset a vendégeknél, akik igyekeztek minél jobb állapotba kerülni az Atlanta elleni playoff-párharc előtt. Egyedül Marcin Gortat nem kapott pihenőt soha, ő mind a 82 meccsen kezdett, igaz, ő, Oubre, Porter és Bogdanovic sem szakadt meg, utóbbi kettő még húsz percet sem játszott ezen az estén. Scott Brooks csapata a 2–8-as szezonrajt és az utóbbi időszak gyengébb eredményei ellenére is negyedikként zárt Keleten, a 49–33-as mérleg pedig a franchise történetének hatodik legjobb mutatóját jelenti.

A Heat legjobb dobói: Dragic 28/6, Whiteside 24, Reed 16
A Wizards legjobb dobói: Burke 27/15, McClellan 18/3, Gortat 16

Chicago Bulls–Brooklyn Nets 112–73

Nem hagyott kérdést a Bulls. Úgy futott neki a meccsnek a hazai csapat, hogy a győzelemmel ott van a rájátszásban, a vereséggel viszont jó eséllyel nincs, így a tartalékos Nets ellen nem bízta a véletlenre a dolgot: már az első negyedet 14 ponttal húzták be Portisék. Innentől nem szakadtak már meg, Jimmy Butlert leszámítva mindenki harminc perc alatt játszott, ilyen mértékűvé pedig csak a záró etapban tették a különbséget – ott kereken húsz pontot raktak még közé, kiütésessé téve a győzelmet. Ki kell emelnünk a padról 5/7 triplával és 21 pontos karriercsúccsal beszálló Zipser játékát, rá nagy szükségük lehet az első körben, a Bostonnal szemben is.

20 győzelem. Ennyivel zárta az alapszakaszt a Nets, amely a szezon nagy részét a liga utolsó helyén töltötte – a kerethez képest ez a húsz győzelem még felülteljesítésnek is számít, igaz, főleg március-áprilisban lehetett csak komolyan venni őket. Ezúttal kiültette legjobbjait Kenny Atkinson, hiszen Lin, Lopez, Booker, Acy, Harris és Kilpatrick sem játszott, így pedig nem lehetett esélyük egy újabb bravúrra, pedig múlt héten otthon még megverték ezt a Bullst – a gárdánál bíznak a jobb folytatásban és hogy valami csoda folytán sikerül foltozni ezt a keretet...

A Bulls legjobb dobói: Butler 25/3, Zipser 21/15, Portis 12/3
A Nets legjobb dobói: Goodwin 20, McDaniels 15/3, LeVert 10

Memphis Grizzlies–Dallas Mavericks 93–100

Senkit nem érdekelt a meccs. A vendégeknél Curry, Matthews, Barnes, Nowitzki és Barea sem volt ott, a hazaiaknál pedig Tony Allen hat, Mike Conley 17, Zach Randolph 20, Vince Carter 22, Marc Gasol 24 percet játszott, egyik fél sem vitte túlzásba. A harmadik negyedben még tíz pont feletti előnyben volt a Memphis, de aztán innen fordítani tudott a Dallas, a záró etapot megnyerte tizenegy ponttal és végül győzelmet aratott – érdemes kiemelni a 4/8 triplával jelentkező Brussinót, a texasiak végül 33 sikert könyvelhettek el az alapszakasz során.

Randolph megelőzte Magicet. A Memphis erőcsatára, Zach Randolph az első kosarával fellépett az NBA pontlistájának 75. helyére és megelőzte a legendás Magic Johnsont – a másik mérföldkő Vince Carter nevéhez fűződik, aki 1347. alapszakaszmeccsét játszotta a ligában, amellyel Kobe Bryant elé került. Ezen felül egy dolog számított még a Grizzliesnek ezen a találkozón, hogy senki ne sérüljön meg, de lehet, hogy ezt nem sikerült teljesíteni – Tony Allen kissé sántikálva jött le a pályáról hat perc után és nem tért már vissza, de többet egyelőre nem tudni róla, elsőre túl komolynak azért nem tűnt a probléma.

A Grizzlies legjobb dobói: Randolph 15, Conley 15/6, Gasol 13/3
A Mavericks legjobb dobói: Brussino 15/12, Harris 15, Powell 12/6

Houston Rockets–Minnesota Timberwolves 123–118

Nincs pihenés. Mike D'Antoni az előző találkozókon mindenkinek adott szabadnapot Hardent leszámítva, úgyhogy most mindenki ott volt a pályán, sőt, a tréner playoff-rotációt alkalmazott – csak hárman kaptak három percnél többet a kispadról beszállva. James Harden az alapszakasz zárásaként is letette a névjegyét, hozott egy korrekt tripla-duplát (27 pont, 8/13 mezőnyből, 10 pattanó, 12 gólpassz, 4 labdaszerzés) és ő lett az NBA történetének első olyan játékosa, aki egy szezonon belül elérte a 2000 pontot, a 900 gólpasszt és a 600 lepattanót is – mellette Beverley (10 pont, 10 pattanó, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés) és Capela (11/12 mezőnyből, 10 pattanó, 3 blokk) emelhető ki most. A texasiak így pihenés helyett inkább finomhangolták a játékukat a playoff előtt, hétvégén hazai pályán kezdenek Russell Westbrook és az OKC ellen.

Towns is történelmet írt. Egyénileg elképesztő szezont futott a Minnesota másodéves centere, hiszen ő lett a liga története során az első olyan játékos, aki 2000 pont, 1000 lepattanó és 100 bedobott tripla fölé jutott egy idényen belül – ezen az estén 28 pontos, 21 lepattanós brutális dupla duplával jelentkezett. A Wolves azonban így is kikapott, méghozzá sorozatban hatodszor és Tom Thibodeau szerint ez a szezonzárás jól mutatja, hogy mennyit kell még dolgozniuk, főleg ami a védekezést illeti – a záró etapban már végig csak hajtották maguk előtt a Houstont, de nem tudták utolérni.

A Rockets legjobb dobói: Harden 27/15, Capela 22, Anderson 20/18
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 28/9, Muhammad 22/3, Wiggins 21/6

Oklahoma City Thunder–Denver Nuggets 105–111

Jokics és Murray is villogott. Érdekes megoldást választott erre az estére Michael Malone, a Denver ugyanis hét játékossal játszotta végig a mérkőzést, ráadásul ebből az egyik a 37 éves, idén csak 19 találkozón pályára kerülő Mike Miller volt. Két fiatal azonban ismét megmutatta a benne rejlő potenciált, az idei szezon egyik legnagyobb „száma”, a másodéves Nikola Jokics 29 pontja (9/14 mezőnyből) mellett leszedett 16 lepattanót, kiosztott nyolc gólpasszt és blokkolt öt dobást, az újonc Jamal Murray pedig 27 pontig és hat gólpasszig jutott úgy, hogy bevert 4/5 triplát – ők ketten mindenképpen alapkövek lehetnek a csapatnál. Vezérletükkel be is húzták a meccset a vendégek, bár az első félidőben még nem úgy nézett ki, hogy ez fog történni, de a fordulás után átvették az irányítást Jokicsék, így 40–42-es mérleggel zárták a szezont – a rájátszásról végül lemaradtak, de legalább van mire építeniük jövőre.

Robertson is megjelent. Ugyan Andre Robersont és McDermottot leszámítva mindenki pályára került a Thundernél, de a percekre azért figyelt Billy Donovan, Russell Westbrook és Steven Adams például húsz alatt maradt, de huszonhatnál senki nem játszott többet. Számukra a találkozó legérdekesebb pillanata még a feldobás előtt jött el, amikor Oscar Robertson beszédben méltatta az ő NBA-rekordját megdöntő Russell Westbrookot és MVP-nek nevezte – a szavazatokat hamarosan leadják ebben a kérdésben, az OKC viszont már készül a vasárnapi, houstoni playoff-meccsre, ahol a hírek szerint mindenki bevethető lesz.

A Thunder legjobb dobói: Gibson 13, Grant 13/3, Kanter 12
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 29, Murray 27/12, Beasley 17/3

Indiana Pacers–Atlanta Hawks 104–86

Megvan a hetedik hely. Remek formában zárta az alapszakaszt a Pacers és zsinórban ötödik győzelmével a keleti hetedik helyet szerezte meg – Paul George ebből a szériából 31 pontos átlaggal vette ki a részét és ezúttal is berámolt 32-t a biztonság kedvéért. Ugyan nem gáláztak, de magabiztosan hozták ezúttal a kötelezőt, igaz, közben több ijesztő jelenetet is átéltek, ugyanis George kétszer is rosszul ért földet, Jeff Teague pedig a hajrában bokasérülést szenvedett – sántítva jött le a pályáról, de Nate McMillan szerint ez talán nem fogja befolyásolni a rájátszását. Az nem is férne bele, ugyanis a gárda a címvédő Clevelanddel találkozik az első körben, ahol mindenkitől 100 százalékos teljesítmény kell majd.

B-csapat. Schröder, Hardaway, Bazemore, Millsap és Howard sem lépett pályára az Atlantánál, így pedig érthetően nem voltak komoly győzelmi esélyeik – igaz, félidőben még csak hét pont volt a hátrányuk, a fordulás után lépett el a Pacers. A vendégcsapat húsz labdát adott el és 25–3-ra kapott ki az ezekből benyelt pontokat tekintve, ami hatalmas különbség, de más téren sem volt semmi, amibe kapaszkodhattak volna Ilyasováék – így 43–39-es mérleggel, ötödikként zárták az alapszakaszt és a Wizards ellen kezdik a rájátszást.

A Pacers legjobb dobói: George 32/15, Teague 19/3, Turner 18
A Hawks legjobb dobói: Ilyasova 15/3, Calderon 12/6, Prince 11/3

Utah Jazz–San Antonio Spurs 101–97

A Jazz hozta a kötelezőt. A mérkőzés már csak a hazaiaknak volt fontos, hiszen győzniük kellett ahhoz, hogy egyáltalán esélyük maradjon a 4. kiemelésre Nyugaton. Végül ha nem is könnyen, de hozták a győzelmet, bár hozzá kell tenni, hogy a negyedik negyedben már ők sem erőltették a meghatározó játékosokat. Hayward mindössze 23 perc alatt hozott össze egy 7/9-es mezőnymutatót, Gobert játszotta a legtöbbet, 29 percet, a többiek között szépen elosztotta a játékidőt a Jazz, igyekeztek mindenkit formában tartani – a playoff első körében a Los Angeles Clippers lesz az ellenfelük, idegenben kezdenek.

Élesítés a rájátszásra. Ez volt az egyetlen célja a San Antoniónak ezen a meccsen, hiszen lassan hetek óta biztos, hogy a 2. helyen végeznek. Ezúttal a húzóemberek már több percet kaptak, Aldridge 34, Leonard 31 minutumot, a veteránokat viszont nem hajtotta Gregg Popovich. Ha lett volna tétje a meccsnek, talán jobban rámennek a győzelemre, így viszont arra koncentráltak, hogy mindenki formába kerüljön – van, akinél ez sikerült (Tony Parker, Pau Gasol), van, akinél kevésbé (Ginóbili, Green), Pau Gasol egyébként is fel lehetett dobva, mivel elérte a 20 000 pontos határt. A Spurs az első körben a 7. kiemelt Grizzlieszel találkozik.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 14, Mack 13/6, Hill 13/3, Gobert 13.
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 18, Leonard 14/3, Parker 14.

Los Angeles Clippers–Sacramento Kings 115–95

Alaptábor teljesítve. A szezon előtt titkon talán a 4. helynél magasabbat várt Doc Rivers, de a minimumot teljesítette csapata: pályaelőnyben lesz a rájátszás első körében. Az első félidőben még döcögött a szekér, de már ekkor is előnyben a csapat, a fordulás után pedig hamar meglett a megnyugtató előny, amit ezúttal meg is tartottak. A kezdőötös minden tagja legalább 14, de maximum 18 pontot szerzett, a padról Crawford is elért 13 egységet, a kiegyensúlyozott támadójáték pedig azt jelentette, hogy a Los Angeles hétmeccses sikersorozattal zárta az alapszakaszt, így kellő önbizalommal várhatják a Jazz elleni első körös derbit.

Kezdődhet az érdemi munka. Cousins elcserélése után a fiatalok éles helyzetben való fejlesztése lehetett a cél Sacramentóban, amit maradéktalanul végrehajtott az edzői gárda – ma például Arron Afflalót kivéve csupa fiatal játékos kapott lehetőséget. Ez ugyan csak egy hét fős rotációt jelentett, de nem is a győzelem volt a cél, hanem hogy Cauley-Stein (19 pont, 14 pattanó, 6 gólpassz), Buddy Hield (16 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz) és társaik újabb tapasztalatokat szerezzenek. A Kings szezonjának vége, de rengeteg feladatuk lesz nyáron, hogy ütőképes csapatot rakjanak össze az ígéretes fiatal magból.

A Clippers legjobb dobói: Redick 18/9, Jordan 18, Paul 17/9.
A Kings legjobb dobói: Cauley-Stein 19, Afflalo 18, Hield 16/6.

Golden State Warriors–Los Angeles Lakers 109–94

Megtisztelte a nézőket a GSW. Bár megtehette volna, Steve Kerr nem ültette ki minden sztárját a zárómeccsen, inkább felhasználta Durant visszaépítésére. Ez elég jól sikerült, mert a sérülésből nemrég visszatért kiscsatár parádézott (29 pont 11/16-os mezőnnyel, 8 pattanó, 5 gólpassz). Iguodala és Draymond Green azért pihenőt kapott, Curry és Thompson pedig nem szakadt meg különösebben, a negyedik negyedben már inkább a cserék játszottak, de így is nagyon simán hozta idei 67. győzelmét a Warriors, és készülhet a Portland elleni első körös párharcra.

Végre vége. A Lakersnél már nagyon várták, hogy eljöjjön ez a nap, hiszen nagyon nem úgy sült el a szezon, ahogyan várták – ráadásul az utóbbi hetekben sorozatban aratott győzelmek is a legrosszabbkor jöttek, mivel így csak a 3. leggyengébb mutatóval zártak, veszélybe került az első körös pickjük. Ma szó sem volt győzelemről, és nem azért, mert D'Angelo Russell nagymamája halála miatt hiányzott, hanem mert a Warriors félgőzzel is lenyomta őket, visszahozva kicsit a csapatot a valóságba az elmúlt időszak győzelmei után. A Lakersnél imádkozhatnak a jó szerencséért a draftsorsoláson, nyáron pedig meg kell találniuk a csapat identitását, mert rengeteg a kérdőjel a fiatalok körül.

A Warriors legjobb dobói: Durant 29/15, Curry 20/15, McCaw 13/3.
A Lakers legjobb dobói: Clarkson 17/6, Ennis 14/6, Nance 13/3, Randle 13.

Portland Trail Blazers–New Orleans Pelicans 100–103

Teljes pihentetés. A sérült Jusuf Nurkic mellett Lillard, McCollum, Aminu és Crabbe sem lépett pályára, a nagy menetelés után kell is nekik a szusszanásnyi idő, hiszen a Warriors vár rájuk. Így ismét a Napier, Connaughton páros parádézhatott támadásban (utóbbi 7-7 gólpasszt és pattanót is jegyzett), Noah Vonleh letépett 19 pattanót, mondhatni, hogy egyelőre igen jól sikerül a cseresor lendületbe hozása. A mindössze nyolcfős rotációval dolgozó hazaiak győzhettek is volna, ha nem 5/13-mal büntetőznek...

Utoljára ebben a formában? DeMarcus Cousins sérülés, Anthony Davis pihentetés miatt nem lépett már pályára, így mindenkinek jutott dobás bőségesen, amivel mindenki igyekezett jól gazdálkodni. Ki kell emelnünk az ismét jól játszó Cheick Diallót (12 pont, 16 pattanó), de igazán senki nem lógott ki a gárdából. Jrue Holiday, a csapat harmadik oszlopa csak 16 percet kapott, elképzelhető, hogy utoljára láthattuk Pelicans-mezben, de a vezetőedző Alvin Gentry széke is nagyon mozog a sikertelen szezon után, és a kiegészítő gárda azért összességében bőven nem az a szint, ami ahhoz kell, hogy a Davis, Cousins duó jövőre sikeres legyen – hosszú lesz a nyár New Orleansban is...

A Trail Blazers legjobb dobói: Napier 25/9, Connaughton 19/15, Vonleh 12.
A Pelicans legjobb dobói: Crawford 15/9, Hill 13/3, Diallo 12.

NBA, ALAPSZAKASZ
Boston Celtics–Milwaukee Bucks 112–94
Chicago Bulls–Brooklyn Nets 112–73
Cleveland Cavaliers–Toronto Raptors 83–98
Houston Rockets–Minnesota Timberwolves 123–118
Indiana Pacers–Atlanta Hawks 104–86
Memphis Grizzlies–Dallas Mavericks 93–100
Miami Heat–Washington Wizards 110–102
New York Knicks–Philadelphia 76ers 114–113
Oklahoma City Thunder–Denver Nuggets 105–111
Orlando Magic–Detroit Pistons 113–109
Utah Jazz–San Antonio Spurs 101–97
Golden State Warriors–Los Angeles Lakers 109–94
Los Angeles Clippers–Sacramento Kings 115–95
Portland Trail Blazers–New Orleans Pelicans 100–103

A RÁJÁTSZÁS 1. FORDULÓJÁNAK PÁROSÍTÁSA
KELETI FŐCSOPORT

Boston Celtics (1.)–Chicago Bulls (8.)
Cleveland Cavaliers (2.)–Indiana Pacers (7.)
Toronto Raptors (3.)–Milwaukee Bucks (6.)
Washington Wizards (4.)–Atlanta Hawks (5.)
NYUGATI FŐCSOPORT
Golden State Warriors (1.)–Portland Trail Blazers (8.)
San Antonio Spurs (2.)–Memphis Grizzlies (7.)
Houston Rockets (3.)–Oklahoma City Thunder (6.)
Los Angeles Clippers (4.)–Utah Jazz (5.)
A rájátszás április 15-én kezdődik.

A KELETI FŐCSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Boston Celtics 53 29 .646
2. Cleveland Cavaliers 51 31 .622
3. Toronto Raptors 51 31 .622
4. Washington Wizards 49 33 .598
5. Atlanta Hawks 43 39 .524
6. Milwaukee Bucks 42 40 .512
7. Indiana Pacers 42 40 .512
8. Chicago Bulls 41 41 .500
9. Miami Heat 41 41 .500
10. Detroit Pistons 37 45 .451
11. Charlotte Hornets 36 46 .439
12. New York Knicks 31 51 .378
13. Orlando Magic 29 53 .354
14. Philadelphia 76ers 28 54 .341
15. Brooklyn Nets 20 62 .244
A NYUGATI FŐCSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Golden State Warriors 67 15 .817
2. San Antonio Spurs 61 21 .744
3. Houston Rockets 55 27 .671
4. Utah Jazz 51 31 .622
5. Los Angeles Clippers 51 31 .622
6. Oklahoma City Thunder 47 35 .573
7. Memphis Grizzlies 43 39 .524
8. Portland Trail Blazers 41 41 .500
9. Denver Nuggets 40 42 .488
10. New Orleans Pelicans 34 48 .415
11. Dallas Mavericks 33 49 .402
12. Sacramento Kings 32 50 .390
13. Minnesota Timberwolves 31 51 .378
14. Los Angeles Lakers 26 56 .317
15. Phoenix Suns 24 58 .293

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik