Férfi kosár: az államelnök is elítélte a huligántámadást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.15. 11:09
A férfi kosárlabda Adria-liga 22. fordulójában a Cedevita 79–67-re nyert a Partizan ellen. A horvát és a szerb csapat hétvégi, zágrábi presztízsmeccse nem ért itt véget – a vesztes egylet szurkolóira álarcos huligánok támadtak.

A támadás a sportcsarnokhoz tartozó kávézóban történt, ahol a belgrádi klub Bosznia-Hercegovinából érkező szurkolói csoportja próbálta feledni a vereséget. A randalírozók – akik arcukat sállal és kapucnival takarták – ekkor törtek be a helyre, kezükben kövekkel, és egy idősebb drukkert egy söröskorsóval fejen találtak.

A sérültet a Cedevita orvosi stábja a helyszínen ellátta, majd kórházba szállították. A horvát kosárklub a későbbiekben gondoskodott a Partizan-drukkerek biztonságos hazajutásáról.

Az elkövetők a rendőrség érkezése előtt elmenekültek a helyszínről, de egyiküket sikerült őrizetbe venni. A beszámolók szerint a Partizan-drukkerek semmi olyat nem tettek a mérkőzés során, amivel provokálták volna riválisaikat.

A történteket – két közelmúltbeli rasszista, illetve homofób indíttatású horvátországi incidenssel együtt – a horvát államelnök, Kolinda Grabar-Kitarovic is elítélte közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik