Férfi kosár: őrült végjáték után maradtak alul Hangáék

2016.03.27. 15:56
Őrült végjáték után maradt alul közvetlen riválisa, a Gran Canaria otthonában a Laboral Kutxa (93–90), de még így is tartja előnyét a negyedik helyen a spanyol férfi kosárlabda-bajnokságban.  

Hanga Ádám kezdőként 31 percet volt játékban, és bár most sokkal kevesebb szerep hárult ugyan rá támadásban (4 pont, 2/6 mezőnyből, ezen belül 0/1 triplából), 7 lepattanójával, 1 gólpasszával, 2 szerzett labdájával, 1 blokkjával és 3 kiharcolt faultjával így is komoly mezőnymunkát végzett, a negatív oldalra pedig 3 labdaeladás került fel nála.

A negyedik és az ötödik helyezett derbije végig fordulatosan alakult, de a hajrát Alen Omicék bírták jobban, akik elsősorban Sasu Salin kiváló büntetőzésének köszönhetően nem engedték kicsúszni a győzelmet. A 21 pontot szóró Mike James még a dudaszó pillanatában egyenlíthetett volna, de kísérlete kipördült a gyűrűből, így már csak két győzelemnyi előnye van az ACB Ligában zsinórban harmadszor kikapó baszk gárdának a negyedik pozícióban (18–7) a Reneses-legénység előtt.

A Laboral legközelebb pénteken játszik, méghozzá 20.30-tól az Euroligában, ahol a Real Madrid látogat Vitoriába, majd vasárnap a Tenerife vendége lesz 13.30-tól a spanyol bajnokságban.

A Gran Canaria legjobb dobói: Omic, Salin 16-16, Pangos 15/3
A Laboral legjobb dobói: M. James 21/9, Buruszisz 19/3, D. Planinic 17

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik