Buszbaleset: A szívem megszakadt - mondta a tragédia okozója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.26. 14:30
null
A buszbalesetet okozó sofőr Ladája (Fotó: MTI)
A vétkes sofőr visszaemlékezése szerint egy bogár okozhatta a szeptember 7-i balesetet Kapuvár és Vitnyéd között, amelynek következtében elhunyt a Hat-Agro Uni Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója, Tapodi Péter és edzője, Fűzy Ákos.

 

A nyilvánosság előtt az RTL Klub Házon kívül című műsorában szólalt meg először Kópházy Mihály, a baleset okozója. A hetvenéves kőműves azon a szombaton is dolgozott, és éppen hazafelé tartott, amikor bekövetkezett a tragédia.

FŰZY ÁKOS CSALÁDJÁNAK MEGSEGÍTÉSÉRE
Fűzy Ákos barátai és sporttársai újabb lehetőségeket teremtettek a család megsegítésére, Szivós Márton egy dedikált vízilabdával érkezett Pécsre, amely licit alá kerül, továbbá egy alszámla is rendelkezésre áll még adománygyűjtés céljából.
További részleteket itt talál!

„Sopronban voltam az unokámnál, ott dolgoztam. Előtte felhőszakadás volt, beázott a lakásuk, eltömődtek a csövek, azt bontottuk fel, és újat csináltunk helyette. Lebetonoztuk, végeztünk, és mentem haza” – mesélt Kópházy Mihály arról, miért utazott azon a szombaton Sopronból Vitnyéd felé.

A kőműves boldogan autózott, hiszen – mint mondta – még beesett egy munka aznapra, és épp azon morfondírozott, milyen szerszámok kellenek, amikor egy darázs vagy bögöly berepült az ablakon. „Azt vettem észre, hogy megyek az útpadkán. Hirtelen balra rántottam a kormányt, de vissza már nem tudtam, mert a busz bal első kerekével ütközött az én autóm bal első kereke. Az ütközés visszavágott az útpadkára, én pedig kerestem a tekintetemmel a buszt, hogy hol van. És nem volt sehol” – emlékezett vissza a balesetre az idős ember.

„Egy fiatalember jött oda, és az egyik lábamat kisegítette a kocsiból, majd kioldottam a biztonsági övet, és nagy nehezen ki tudtam mászni a kocsiból. Szerencsém volt, hogy be voltam kötve, mert különben kirepültem volna. Egy ideig ott álltam az autó mellett, majd jött valaki, hogy menjek el onnét, mert kigyulladhat az autó, folyik a benzin.”

A két halálos áldozat mellett a balesetben tizennégyen megsérültek, heten súlyosan. A sofőr csak később értesült a következményekről. „Amikor elolvastam az újságot, a szívem majdnem megszakadt. Sajnálom a halottakat, sajnálom a sebesülteket. Nagyon sajnálom őket. Szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni mindenkitől! Ne haragudjanak rám! Nem akartam, hogy ez legyen. Őszinte részvétem a halottak hozzátartozóinak” – nyilatkozta megrendülten Kópházy Mihály.

„Mit mondjak szegényeknek, mondja meg! Nem tudnék nekik semmit sem mondani. Az egyik győri játékossal együtt hoztak be a kórházba. Úgy szégyelltem magamat előtte, hogy rá sem mertem nézni. (…) Kész akarva ki csinál ilyet? Csak, aki öngyilkos akar lenni. Más nem” – magyarázta a kőműves, miért a nyilvánosságot választotta a személyes bocsánatkérés helyett. Kópházy bácsi elmondása szerint harminc éve van jogosítványa, életében egy Moszkvicsa és két Ladája volt, sohasem ment többel, mint 120 kilométer per óra, és eddig még koccanása sem volt.

A baleset okozója elárulta: két állandó látogatója van a kórházban, az ügyvédje és a testvére, aki beteg felesége helyett is rendszeresen bemegy hozzá. „Az asszony otthon van, ő is beteg. Nem is beszéltünk azóta, csak telefonon. Nem tud kimozdulni otthonról” – mondta.

Kópházy Mihály még egy hónapig kórházi ápolásra szorul, ügyvédje szerint halálos tömegszerencsétlenség okozásával vádolhatják, amiért kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés jár, ha börtönbe kerül, gyereke gondozhatja a feleségét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik