Adria-liga: a sérült Báder nélkül, új légióssal játszik az Olaj

Vágólapra másolva!
2012.10.20. 11:03
Ma délután Szerbiába, a Szolnokhoz hasonlóan 1–3-as mérleggel álló Radnicskihez látogat a magyar bajnok az Adria-liga alapszakaszának 5. fordulójában. A Calvin Watson helyett új légióst, Szead Sehovicsot leigazoló Olaj jelenleg kiemelkedően legjobb teljesítményét nyújtó játékosa, Báder Márton sérüléssel küszködik, így pláne nem lesz egyszerű ez a túra Pór Péter legénysége számára – de legalább már a montenegrói válogatott érkezőt bevetheti a szakvezető a 17 órakor kezdődő összecsapáson.

Üres a Trophy, azaz a trófea rovat az idei Adria-liga harmadik számú szerb együttese, a kragujevaci Radnicski neve mellett. Több kulcsjátékos is eligazolt a csapattól, így a cseh Nymburkhoz szerződő játékmester, Miljan Pavkovics, az Asztanához távozó David Simon, valamint az ex-körmendi Michael Scott, aki a belga Spirou együtteséhez ment. Az érkezők között találjuk a tavaly a Buducsnosztban kosarazó hátvédet, Bojan Krsztovicsot és három, tényleg minőséget képviselő külföldi játékost, az ausztrál Mark Worthingtont, a brit Matthew Bryan-Amaninget és a tengerentúlon magának már fiatalon nevet szerző, de a felnőttek között igazán betörni még nem tudó, 1990-es születésű Terrico White-ot. Ez a gárda is a csapategységére építhet, nincsenek sztárjai, de – főleg odahaza – még a sorozat sztárcsapatainak is kellemetlen perceket szerezhet.

FÉRFI KOSÁRLABDA ADRIA-LIGA
Alapszakasz, 5. forduló
Radnicski Kragujevac (szerb, 1–3) – Szolnoki Olaj KK (magyar, 1–3); 17 óra

Eddig viszont nem az elvárásoknak megfelelően szerepel Miroszlav Nikolics mester legénysége, a mezőnyben a legtovább nyeretlen gárda volt a kragujevaci, amely sorrendben az Olimpijától, a Cedevitától és a veretlen listavezető Igokeától kapott ki (ráadásul kétszer hazai környezetben). Jelentős erősítést hajtott végre viszont a klub vezetése azzal, hogy a tavaly az euroligás Union Olimpija egyik legjobbjaként tündöklő szlovén-szerb kisembert, Aleksandar Capint szerződtette. Az új vezér le is tette a névjegyét a legutóbbi fordulóban, Capin 16 pontos teljesítményével a macedón Szkopje otthonában szerezte meg az első diadalát az idei kiírásban a Radnicski.

A legutóbb hazai pályán, a Buducsnoszt Podgoricától vereséget szenvedő Szolnok nem a legjobb előjelekkel utazhatott el tegnap szerb riválisa otthonába, ugyanis az egész bajnokság legjobb pontszerzője és lepattanózója, s egyben legértékesebb játékosa, Báder Márton napok óta sérüléssel küszködik, és nem is tarthatott a többiekkel.

Szead Sehovics személyében új légióst is avat a Szolnok. A montenegrói válogatottal két hónapja az Eb-re veretlenül kijutó meglepetéscsapat egyik ászaként már megtapasztalta, milyen Szerbiában nyerni, sőt, korábban a Buducsnoszt játékosaként már éveket húzott le az Adria-ligában – neki bizony nem lesz új a légkör.

PÓR: MEG KELL OLDANUNK A PROBLÉMÁT!

„Nyilván hiányozni fog Báder pozíciós játéka, de valahogy meg kell oldanunk a problémát. Játékos, egyúttal agresszívan kosárlabdázó csapat a házigazda, amely eddig nem nyert hazai pályán, s most nagyon szeretne ezen változtatni. Oda kell figyelnünk a kezdésre, újra keményen kell játszani támadásban és védekezésben is" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Pór Péter, az Olaj vezetőedzője.

Az új érkező nem kiemelkedő statisztikái senkit sem szabad, hogy megtévesszenek, minőségi játékost hozott a magyar bajnok az alulteljesítő és a teher súlya alatt folyamatosan összeroppanó Calvin Watson helyére, de azzal a gondolattal is meg kell barátkozniuk a csapat szimpatizánsainak, illetve szakvezetésének, hogy így egyre kevesebb olyan embere lesz a gárdának, aki „született védelem-megbontó", amerikai szakkifejezéssel „slasher" kosaras. Az is szinte garantálható, hogy az eddig sem gyenge kinti tűzerő még inkább erősödött a nagyon jó kezű Sehovics érkezésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik