Férfi kosár: a Spurs egyik segédedzője segíti Rátgéberék munkáját

KEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HUKEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HU
Vágólapra másolva!
2012.07.02. 13:02
null
Rátgéberék munkáját amerikai szakember segíti (Fotó: Action Images)
Címkék
Hanga Ádám élménybeszámolója a San Antonió-i edzésekről, illetve egy bejelentés: a magyar válogatottnál főleg Hangát, de Rátgéber László utasításai szerint az egész keret munkáját segíti a Spurs edzője, akit az NBA klub „kölcsönadott” az Eb-felkészülés idejére.

 

Ma Budapesten sajtótájékoztató keretében több érdekes bejelentést tett Hanga Ádám, illetve menedzsere, Lóránt András, valamint az eseményen szintén résztvevő Faragó András, az MKOSZ sajtófőnöke.

Videókkal, képekkel illusztrált élménybeszámolót tartott Hanga a június 19-30. közötti időszakról, amikor is a San Antonio Spurs NBA klubnál vett részt edzőtáborozáson. Ezt amolyan ismerkedős összejövetelnek titulálta ő és menedzsere, amely során azonban fizikális feltérképezésre is sor került, majd egyéni képzések után a 2-2 és 3-3 játék sem maradt el.

Itt szóba került Ádám további képzése is. Mint kiderült, tavaly mintegy 5 kiló pluszt varázsoltak rá, ám a vizsgálatok után további 4-5 kiló felvitelére lesz szükség az amerikai szakemberek szerint, így Hanga versenysúlya körülbelül 95 kiló lehet majd. Emellett külön kitértek a játékos dobásaira is, amit a leginkább fejleszteni kell az amerikaiak szerint. Úgy vélik, hogy magasabban kell elengednie a labdát, s erre, valamint egyéb dolgokra is kitér majd az a program, amit a Spurstől kapott, s nyáron el kell végeznie.

Mint tudható, a jelenleg a Manresa játékosa Ádám (még 1 év, plusz újabb 2 év opcionálisan Spanyolországhoz köti), ám a San Antonio rendelkezik a draft jogával, így elvileg bármikor ajánlatot tehet neki.

A magyar kosaras odakint találkozott a szintén tavaly draftolt lett Davis Bertansszal, aki egy ideig szintén San Antonióban volt. Ami pedig nagy szó, Lóránt András menedzser olyan exkluzív helyekre jutott be a klubnál történő körbevezetés során a Spursnél, ahova kevesek jutnak el. Amagyarok kalauza R. C. Bufford volt, a Spurs általános igazgatója, illetve Hanga találkozott egy beszélgetés erejéig a vezetőedző Gregg Popovichcsal is, továbbá Nagy-Britannia válogatottjának erősségével, a Manresa soraiban Ádámmal együtt tudható Kieron Acharával. A táborban – amire az idei draft előtt került sor, tehát ott leendő kiszemeltek is szerepeltek a listán – egyébként nem csak Hanga, hanem még két tavalyi Spurs-újonc, Kawhi Leonard és Corey Joseph, illtve Gary Neal is ott volt.

A sajtótájékoztató nagy bejelentése volt, hogy a San Antonio felajánlotta a magyar válogatottnak, hogy fiókcsapata, a D-ligában idén aranyérmes Austin Toros segédedzője (aki a San Antonio team-jébe is tartozik), Alex Lloyd segíti a felkészülést az Eb-meccsekig, amit a mieink el is fogadtak. Elsősorban Hanga edzésmunkáját felügyeli majd Lloyd, de Rátgéber László is igénybe fogja venni segítségét a teljes keretnél, főleg kondicionális, dobótechnikai elemek terén. Ő július 17-én érkezik meg, s a felkészülési időszak végéig itt marad.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik